Biznesa konferences "Tilts Latvijas - Francijas sadarbībai" ietvaros 22. martā tika parakstīta deklarācija par sadarbības stiprināšanu magnētiskās hidrodinamikas jomā. Uzrunājot konferences dalībniekus gan valsts prezidente V. Vīķe – Freiberga, gan ekonomikas ministrs Jurijs Strods uzsvēra sadarbības potenciālu tieši zinātnē un pētniecībā, portālu "Delfi" informē Ekonomikas mionistrijas pārstāvji.
Deklarācijas parakstīšana par "Ampēra Iniciatīvas" īstenošanu ir nepieciešama, lai projekta tālākai attīstībai piesaistītu finanšu resursus, kā arī mobilizētu aktīvākai sadarbībai zinātniskās aprindas un valsts institūcijas. Francijas un Latvijas zinātnieku turpmākā sadarbība šajā jomā ļaus būtiski palielināt abu valstu konkurētspēju augsto tehnoloģiju jomā. "Ampēra institūts" kļūs par unikālu eksperimentālu platformu šķidru metālu pētījumiem un tehnoloģiju izstrādāšanai, un sekmēs Latvijas iekļaušanos Eiropas zinātniskajā telpā.

Deklarāciju parakstīja ekonomikas ministrs Jurijs Strods, izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža un Francijas Nacionālās izglītības, augstākās izglītības un zinātnes ministrijas vārdā vēstnieks Latvijā André-Jean Libourel. Biznesa konferences ietvaros Jurijs Strods tikās ar Francijas rūpniecības ministru François Loos. Francijas rūpniecības ministrs izrādīja lielu interesi par Latvijas ekonomiskās attīstības perspektīvām, īpaši enerģētikas jomā un aicināja Latvijas ekonomikas ministru apmeklēt Franciju.

Biznesa konference ir ekonomikas programmas nozīmīgākais pasākums. Konferences dalībniekiem tika prezentētas Latvijas ekonomikas perspektīvas un piedāvātās iespējas uzņēmējdarbībai, kā arī notika diskusijas par aktuāliem Latvijas un Francijas divpusējās sadarbības jautājumiem. Festivāla "Francijas pavasaris Latvijā 2007" ekonomiskās programmas mērķis ir veicināt sadarbību starp Latvijas un Francijas uzņēmējiem, pilnveidot jau agrāk izveidotos kontaktus un veidot jaunus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!