Francijas Kultūras centra konferenču zālē, Rīgā, Elizabetes ielā 59, piektdien 30.martā plkst. 18.00 notiks lekcija "Radīt savu mūsdienu modes uzņēmumu", portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.
Parīze ir gan Eiropas, gan visas pasaules modes centrs. Tieši Francijas galvaspilsētā atrodami visievērojamākie augstās modes mākslinieki. Šie mākslinieki, šie modes radītāji izceļas ar savu talantu, dažādību, stilu un idejām. Tieši daudzveidība padara Parīzi par galveno modes centru un rada labvēlīgu augsni atšķirīgu fantastisku stilu radīšanai.

Un kādi izaicinājumi sagaida modi Eiropas kontekstā, kas mutuļo no jaunrades un jaunu ietekmju pārpilnības? Kādas pretrunas pastāv starp modes tirgu un radošo procesu?

Lai atbildētu uz šiem jautājumi, Veronika Sobula-Polčī (stiliste un modelētāja un Starptautiskās Modes mākslas skolas l'Ecole Mod'Art International studiju direktore) un Ksavjers Šomets (modes vēsturnieks, pasniedzējs Nacionālajā Dekoratīvo mākslu skolā un Starptautiskās modes mākslas skolas l'Ecole Mod'Art International studiju direktors) ieradīsies Francijas Kultūras centrā Rīgā un Latvijas Mākslas akadēmijā, lai vadītu diskusijas un lekcijas par modes komerciālo un industriālo attīstību, pretstatot to modes radīšanas procesam.

Viņus pavadīs stilisti un Parīzes modes uzņēmumu vadītāji, tai skaitā Izabella Pueša, "Jamin Puech" somu zīmola māksliniece un Tjerī Lepēns, "5 étoiles Luxe" zīmola radītājs.

Lekcija notiks franču valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Pasākuma organizatori lūdz lekcijas dlībniekus pieteikties pa tālruni 7201851.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!