Foto: Vida Press
"Casa Vicens" ir pirmais nams, kuru radījis slavenais katalāņu arhitekts Antonio Gaudi. Uzbūvēts laikā no 1883. līdz 1885. gadam, nu tas pirmo reizi 130 gadu laikā ir pieejams apmeklētājiem, vēsta ārvalstu mediji.

Lielākoties šis Barselonas nams bijis privāta dzīvesvieta, taču 2014. gadā to iegādājās "MoraBanc" banka un uzsāka vērienīgu divus gadus ilgu renovāciju. 2017. gada oktobrī šis 19. gadsimta šedevrs tiks atvērts kā kultūras centrs.

"Casa Vicens" sākotnēji pasūtīja flīžu ražotājs Manuels Vicenss i Montaners (Manuel Vicens i Montaner) kā savu vasaras māju, taču 1899. gadā to pārdeva Hoveru (Jover) ģimenei, kam nams piederēja vairāk nekā gadsimtu. Nama restaurācijas darbi sākās 2015. gada aprīlī, un tajos tikai iesaistīti vairāki arhitekti.

Jaunajā muzejā būs iespējams aplūkot daudzus Gaudi oriģināldizainus, kā arī tajā apskatei tiks izliktas gan pastāvīgās, gan arī ceļojošās izstādes.

"Casa Vicens" ir agrīns Gaudi "Neo-Mudéjar" stila piemērs un ir iekļauts Barselonas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Šī ēka papildina tā dēvēto "Gaudi ceļu", kurā ir vairāk nekā ducis viņa dizainētu ēku, tai skaitā arī slavenā "La Sagrada Familia" baznīca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!