Foto: Shutterstock
Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "Sustento" septembrī aizsāks Latvijā vēl nebijušu akciju "Lasi-domā-mainies!", kuras mērķis ir veidot pozitīvu attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem.

Kā portālu "Delfi" informē "Sustento" pārstāve Irīna Meļņika, 8. septembra rītā Rīgas parkos uz soliņiem, kā arī citās Latvijas pilsētās publiski pieejamās vietās tiks atstāta Jena Ahlboma grāmata "Jonotans no Kaiju kalna". Mudinot izlasīt šo vienkāršo, bet aizkustinošo stāstu par puisēnu bez spārniem, apvienība vēlas aicināt cilvēkus aizdomāties, vai Latvijas sabiedrībā ikviens no mums var tiešām būt starp mums.

"Sustento" aicina ne vien izlasīt grāmatu "Jonotans no Kaiju kalna" un nodot to tālāk draugiem, paziņām, kaimiņiem, bet arī dalīties savās pārdomās un iespaidos "Sustento" "Facebook" kontā. Lai grāmata, ceļojot no rokas rokā, nesamirktu, tā būs iesaiņota caurspīdīgā ūdens necaurlaidīgā mapē ar klātpievienotu aicinājumu lasīt, domāt un mainīt savu attieksmi pret atšķirīgo.

Akcija turpināsies tik ilgi, cik ilgi grāmatas ceļos no viena lasītāja pie otra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!