Ceturtdien atkārtoti sasauktajā autoru biedrības AKKA/LAA kopsapulcē ievēlēta jauna biedrības padome un par tās prezidenti atkārtoti ievēlēta dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte, portālu "Delfi" informēja AKKA/LAA sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Kārše.

AKKA/LAA jaunajā padomē ievēlēti Ēriks Hānbergs, Juris Kulakovs, Valdis Muktupāvels, Inese Paklone, Juris Petraškevičs, Valts Pūce, Valdis Rūmnieks, Ungars Savickis un Zālīte. Par AKKA/LAA padomes locekli var kļūt ikviens autors, kas ir biedrības biedrs - šobrīd tādu ir 299, informē Kārše.

Kā stāsta Kārše, AKKA/LAA ir autoru dibināta biedrība, un to pārvalda autori. Tas nozīmē, ka autori paši lemj par visiem svarīgākajiem jautājumiem, sākot no savu darbu izmantošanas nosacījumiem un beidzot ar biedrības pārvaldi. Biedrības pārvaldes institūcijas ir biedru kopsapulce un padome.

Kopsapulce ir biedrības augstākā lēmējinstitūcija, kas sanāk ne retāk kā reizi trīs gados, un ievēl biedrības padomi un padomes priekšsēdētāju jeb biedrības prezidentu. Tāpat kopsapulce vajadzības gadījumā apstiprina statūtus un grozījumus tajos, nosaka biedrības stratēģiju un lemj par citiem būtiskākajiem jautājumiem.

Biedrības padome pārstāv biedru intereses starp kopsapulcēm, sanāk uz sapulcēm ne retāk kā sešas reizes gadā un biedru vārdā lemj par svarīgākajiem jautājumiem. Padomes uzdevums ir realizēt biedrības stratēģiju, apstiprināt gada budžetu, apstiprināt visas biedrības darbībai nepieciešamās radošās un finanšu programmas un to līdzekļu izlietojumu, izstrādāt un apstiprināt atlīdzības autoriem minimālās normas (tarifus) un to iekasēšanas, sadales un izmaksas noteikumus. Padome arī lemj par jaunu biedru uzņemšanu un izslēgšanu un risina citus būtiskus jautājumus, kuru izlemšana neietilpst kopsapulces, prezidenta vai izpilddirektora izņēmuma kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!