Foto: F64
Izglītības un zinātnes ministre, svētku rīcības komitejas priekšsēdētāja Tatjana Koķe visas nedēļas garumā līdz 11.jūlijam apmeklēs X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumus, portālam "Delfi" pavēstīja izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe.

Ministrei paredzētas arī tikšanās ar vairākiem ārvalstu viesiem, kuri, atsaucoties viņas aicinājumam, apmeklēs svētkus – UNESCO Pamatizglītības departamenta direktore Mantsetsa Marope, Lietuvas un Igaunijas pārstāvji u.c. Tāpat T.Koķe plānojusi tikties ar svētku dalībniekiem.

Otrdien, 6.jūlijā, pulksten 15.00, pirms svētku atklāšanas, ministre kopā ar Goda virsvadītājiem un svētku virsvadītājiem īpašajā svētku tramvajā dosies uz VEF Kultūras pili (svētku tramvajs kursēs pa 6.tramvaja maršrutu). VEF Kultūras pilī T.Koķe teiks uzrunu, atklājot X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, un apmeklēs svētku atklāšanas – tautas deju kolektīvu laureātu – koncertu. Savukārt pulksten 19.00, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ministre apmeklēs Bērnu simfonisko orķestru koncertu.

Trešdien, 7.jūlijā, pulksten 16.00 ministrei plānots koru Lielās balvas konkursa apmeklējums Rīgas Latviešu biedrības namā. Šis koncerts ir īpašs, jo tā dalībnieki sacentīsies par labākā kora titulu. Konkursa rezultāti tiks paziņoti un labākais koris tiks sveikts sestdien, 10.jūlijā, koru koncerta "Mana zeme – zemīte skaistā!" laikā Mežaparka Lielajā estrādē. Savukārt pulksten 20.00 Latvijas Universitātē paredzēta ministres dalība jaunrades kora dziesmu koncertā "Radītprieks".

Ceturtdiena, 8.jūlijā, pulksten 9.00, Mežaparka lielajā estrādē ministre no diriģenta vietas uzrunās koru koncerta "Mana zeme – zemīte skaistā!" pirmā mēģinājuma dalībniekus. Pulksten 13.00, Rīgas pilī T.Koķe piedalīsies Valsts prezidenta rīkotajā X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatoru un dalībnieku pārstāvju svinīgajā pasākumā. Savukārt dienas noslēgumā Starptautiskajā izstāžu zālē "Ķīpsala" ministre apmeklēs pūtēju orķestru koncertu "Priecīgs koncerts", kas sāksies pulksten 20.00, bet pulksten 23.00 – sveiks X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku kolektīvu vadītājus, pašvaldību vadītājus, virsdiriģentus un virsvadītājus.

Piektdien, 9.jūlijā, pulksten 10.00 ministre T.Koķe apmeklēs pasākumu "Svētki Vērmanes dārzā", kas Vērmanes dārzā notiks no 8.-11.jūlijam.

Sestdien, 10.jūlijā, pulksten 9.00 ministre ies X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājienā, bet pulksten 19.00 apmeklēs koru koncertu "Mana zeme – zemīte skaistā!" un uzrunās visus pasākuma dalībniekus.

Svētdien, 11.jūlijā, kas ir X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma diena, pulksten 16.00 ministre apmeklēs tautas deju lielkoncertu "Deja kāpj debesīs", kas notiks Kultūras un sporta centrā "Daugavas stadions".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!