Foto: Publicitātes foto

Apvienība "Orbīta" Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros laidusi klajā Romana Korovina fotogrāfiju un zīmējumu grāmatu "Rock". Grāmatas prezentācija notiks 13.augustā pl. 19 kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards".

Kā vēsta apvienības pārstāvji, prezentācijas laikā būs iespējams iegādāties grāmatu par pazeminātu cenu, kā arī iegūt autora vai viņa pavadones Sievietes bez sirds autogrāfu. Ieeja prezentācijas pasākumā ir bez maksas.

Nav stāsta - nav sirsnības. To zina pat bērni, kuriem nepietiek ar labas nakts vēlējumu, viņiem jāizstāsta pasaka. Saša un Miša pirms paģirām izdara savu pēdējo manevru, sarkanais un dzeltenais uzvar mūsu organisma āmu. Uz katras tilta kājas rūsa iztek rītausmas plankumā un pēc atdzimšanas uzlec tūkstošiem ābolu mēnešu. Korovinam piemīt apbrīnojama spēja iepīt savā stāstā sadzīvi: glāzes, cimdus, kaltus, naglas... "Romana Korovina poētiku, iespējams, nosaka anticildenā poētika" – grāmatas pēcvārdā atzīmē grāmatas kurators Viktors Miziano. Pats mākslinieks uzskata, ka fotografē dvēseliskas pastkartītes. "Kā telefonā nosūtīta īsziņa. Tajā ir vieglums. Cilvēks iet un fotografē. No rīta piecēlās, aizgāja – mežs – ieraudzīja, noliecās. Dzīve ir sākotnēja.Tu vienkārši skaties."

"Orbīta" ne pirmo reizi sadarbojas ar Romanu Korovinu. 2006.gadā notika "Orbītas" rīkotā Korovina darbu izstāde "RightintheMiddle", kas tika atzīta par gada labāko izstādi.

Grāmata "Rock" sastāv no vairākām daļām. Pirmajā daļā ir vecie darbi – tā ir "sadegšana", kas noslēdzas ar kritienu melnajā, paģirām un, visbeidzot, atdzimšanu vai paradīzes dzīvi, kā kuram labāk patīk. Iļja Lagutenko (grupas "MumiyTroll" līderis), kuram Romans Korovins ir uzņēmis skandalozo dziesmas "Medvedica" videoklipu, mums apliecina, ka "laiks saliek visu pa plauktiņiem savā neparedzamajā un vienīgajā kārtībā. Roka kārtībā".

Grāmatā iekļauts Viktora Miziano raksts un Iļjas Lagutenko uzruna trīs valodās – latviešu, angļu un krievu.

Gan šo, gan citas "Orbītas" grāmatas iespējams iegādāties veikalos "Valters un Rapa", "Jāņa Rozes grāmatnīca", "NicePlace Mansards", "Intelektuāla grāmata" un galerijā "Istaba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!