Aprīlī un maijā Ventspilī, Rīgā un Daugavpilī ar izrādēm "PĒC LIETUS..." viesojas ceļojošā cirka kompānija LE CIRQUE DÉSACCORDÉ no Marseļas, portālu "Delfi" informē Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāvji.
"Le Cirque désaccordé" izrāde "Pēc lietus..." notiek 25., 26. un 27.aprīlī plkst. 19:00 Lielajā laukumā Ventspilī, 8., 9., 11., 12. un 13.maijā plkst. 19:00 Andrejsalā Rīgā, kā arī 23., 24. un 25.maijā plkst. 19:00 Daugavpils cietoksnī. Izrāde notiek cirka teltī un ilgst pusotru stundu bez starpbrīža. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izrādēs bez maksas. Biļetes iegādājamas
Biļešu Servisa
tirdzniecības vietās visā Latvijā un norises vietās pirms izrādēm

"Le Cirque désaccordé" ir ceļojošā cirka kompānija no Francijas dienvidiem, kurā apvienojušies akrobāti, virves dejotāji, žonglieri, objektu mākslinieki un mūziķi no Francijas Nacionālās cirka skolas. Kompānija tika nodibināta 1997.gadā, lai pētītu jaunā cirka valodu, identitāti un idejas. Pirmo "Le Cirque désaccordé" izrādi "Es to daru tevis dēļ!" veidoja slavenais franču režisors Gijs Alušerī, un jau toreiz spilgti iezīmējās kompānijas unikālais stils. Turpmākajos gados viņi strādāja rezidencē Gapā, kļuva par ceļojošu cirka trupu ar savu telti un karavānu, un apceļoja neskaitāmas pilsētas visā pasaulē, arī Vjetnamu, Ēģipti, Austrāliju un Maroku.

"Le Cirque désaccordé" ir vieni no demokrātiskākajiem un atvērtākajiem jaunā cirka māksliniekiem. Dzirkstoša humora un siltas ironijas pilnās izrādes stāsta par ceļojošo mākslinieku ikdienu un attiecībām un pārsteidz ne tikai ar tempu, ritmu, tehniku un muzikālajām improvizācijām, bet arī ar dzīvesprieka pilno un draudzīgo atmosfēru. Smalki un poētiski šī kompānija atklāj ceļojošā cirka mākslinieku dzīvei piemītošo enerģiju, maigumu un sarežģītību.

Izrāde "Pēc lietus..." ir asprātīgs stāsts par dzīvi cirka vagoniņos. Virtuozas un īsti franciskas dzīvās mūzikas pavadījumā (autore un izpildītāja džeza vokāliste Karine Bernī) žonglieri gatavo vakariņas, jaunā māmiņa dejo uz virves, meitenes aizmieg kājām gaisā, bet puiši kā bultas krīt no debesīm. Pusotras stundas laikā tiek uzburta atmosfēra, kas skatītājiem un māksliniekiem ļauj justies kā neparastai ģimenei.

Franču prese par šo izrādi raksta: "Tā uzskatāmi nodemonstrē, ka cirks var būt arī kas vairāk par virtuozu, bet aukstu numuru virkni. Šinī izrādē velti meklēt specefektus vai radikālas inovācijas, tomēr to caurvij atzīstams profesionālisms. Viņu cirkā ir akrobātika, žonglēšana, virves dejošana, mūzika un klaunāde... tomēr visvairāk tajā ir emocijas. Tas ir iestudējums, kurā rodami visi humānisma aspekti."

Pagājušajā sezonā izrāde "Pēc lietus..." ar panākumiem rādīta visā Francijā un daudzviet Eiropā. "Le Cirque désaccordé" atklāja Šatorū nacionālās skatuves Ekinoksas sezonu, ar 26 izrādēm uzstājās Zalcburgas Ziemas festivālā, rīkoja meistardarbnīcas un atklātos mēģinājumus gan bērniem, gan cirka profesionāļiem.

$bslink=" http://shop.piletilevi.ee/cgi-bin/wspd_cgi.sh/WService=plevi/proc/inter_step3.p?lang=LAT&show=5652&key=&liik=koik&intsp=131#plvsiin"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!