Naktī uz ceturtdienu X Dziesmu svētku norises vietā Daugavas stadionā vairākās vietās ir sagriezta specializētā telts – medicīnas postenis, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule.

Naktī kāds ir ļaunprātīgi sabojājis NMPD specializēto medpunkta telti, kas ir paredzēta medicīniskas palīdzības sniegšanai brīvā dabā. Šajā medpunkta teltī X Dziesmu svētku laikā vienlaicīgi darbojas vairākas mediķu brigādes, tostarp arī bērnu speciālisti.

Tā kā ceturtdien no rīta Rīgā lija stiprs lietus, tad bojājumu dēļ lietus un mitrums iekļuvis arī teltī. Mediķi sākotnēji paši saviem spēkiem mēģināja sagrieztās vietas salīmēt, lai varētu nodrošināt palīdzību bērniem, kuriem šobrīd Daugavas stadionā sācies kārtējais mēģinājums.

Mediķi par notikušo ir informējuši policiju.

Bundule informē, ka šāda telts maksā vairākus tūkstošus latu, tā ir izgatavota no speciāla materiāla, ar specifisku izolāciju un apsildāma, lai tajā mediķi varētu sniegt palīdzību arī ziemas laikā. Tāpat telti-medpunktu izmanto dažādos valsts nozīmes kultūras un masu pasākumos, tostarp Dziesmu svētku, Aglonas svētku laikā un citos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!