Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Leģendārais Francijas dziedātājs Šarls Aznavūrs, kurš turpina rakstīt dziesmas un uzstāties koncertos pat 93 gadu vecumā, 14. augustā tika pagodināts ar zvaigzni Holivudas Slavas alejā.

Aznavūrs, kura karjera ilgst jau astoņus gadu desmitus, ir ierakstījis 1400 dziesmu, no kurām 1300 pats sarakstījis, un producējis vairāk nekā 390 albumu dažādās valodās.

Aznavūrs, kas arī filmējies vairāk nekā 60 filmās, ir kļuvis par vienu no Francijas mūzikas ikonām un nodēvēts par šīs valsts Frenku Sinatru.

"Sinatra reiz teica, ka katra dziesma ir vienas ainas luga ar vienu tēlu, un Šarls ir īpašs aktieris, kā arī īpašs dziedātājs," zvaigznes atklāšanas ceremonijā sacīja kinorežisors Pīters Bogdanovičs, kurš ir Aznavūra draugs.

Aznavūrs īsā uzrunā pateicās laba vēlētājiem un paskaidroja, ka viņš reti runā publiski angļu valodā, jo neuzskata savas angļu valodas zināšanas par pietiekami labām.

"Franču valoda ir mana darba valoda, bet mana ģimenes valoda vienmēr bijusi armēņu valoda," viņš sacīja, vēršoties pie simtiem fanu no Francijas un Armēnijas un citiem atbalstītājiem no visas pasaules.

"Pēc šodienas, pēc šīs zvaigznes šeit, es varu teikt, ka nedaudz esmu arī kalifornietis, jo šeit ir mana meita un mani mazbērni," teica Aznavūrs.

Aznavūrs, kurš 1924. gada 22. maijā piedzima kā Šahnūrs Varinags Aznavūrjans armēņu imigrantu ģimenē Parīzē, ir pārdevis vairāk nekā 100 miljonus mūzikas ierakstu.

Viņa vecāki aizbēga no Osmaņu impērijas, glābjoties no turku īstenotajiem armēņu slaktiņiem, un nonāca Parīzē, kur viņi gaidīja vīzu izceļošanai uz ASV.

Kad vīza netika saņemta, viņi atrada jaunu dzimteni Francijā un veidoja šovus, kuros Aznavūrs ar māsu piedalījās jau no bērnības.

Aznavūrs nesen intervijā BBC radio sacīja, ka viņš vienmēr sevi redzējis "vairāk kā aktieri, kurš dzied, nevis kā dziedātāju, kurš tēlo".

Aznavūrs agri atstāja skolu, bet pēc Otrā pasaules kara sāka sadarbību ar franču dziedātāju Edīti Piafu, pateicoties kurai viņš nonāca Amerikā un sāka solo karjeru.

Aznavūrs dzīvoja kopā ar Piafu astoņus gadus kā viņas menedžeris un dziesmu autors. Viņš kādreiz izteicās, ka daudzi Pjafas mīļākie nāk un iet, bet viņš nav viens no tiem, jo "viņa nav mans tips".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!