Foto: DELFI
Latvijas Jaunā teātra institūts (LJTI) aicina atsaukties jebkura vecuma un pārliecības brīvprātīgos dalībai itāļu mākslinieces Annas Rispoli projektā "Es ļoti gribētu atgriezties mājās", kas notiks festivālā "Staro Rīga" 21.novembrī 20:00 un 21:00.

Kā portālam "Delfi" pavēstīja LJTI, brīvprātīgo uzdevums būs pavisam vienkāršs, bet reizē atbildīgs - piedalīties lielajā gaismas orķestrī kopā ar teju 500 RTU studentiem - RTU studentu viesnīcas iedzīvotājiem svētdienas 21. novembra vakarā.

Par brīvprātīgo mājām šinī vakarā kļūs neapdzīvotās RTU studentu viesnīcas istabas Āzenes ielā 22 Ķīpsalā. Svētdienas vakarā notiks divas izrādes - 20:00 un 21:00 un katra ilgs 12 minūtes.

Tieši plkst. 20:00 un 21:00 radio "Naba" viļņos atskanēs Annas Rispoli komandas un brīvprātīgajiem tās būs precīzi jāizpilda Stravinska mūzikas ritmā, ieslēdzot un izslēdzot istabas griestu lampu. Tiem, kas atsauksies šim aicinājumam, iepriekš notiks tikšanās ar projekta autoriem un mākslinieci, kurā tiks izstāstītas tehniskās detaļas. LJTI lūdz pieteikties, rakstot uz e-pastu (sandra.lapkovska@gmail.com) līdz otrdienai, 16.novembrim.

Mājas gaismu izrādes "Es ļoti gribētu atgriezties mājās (un lai tā būtu atgriešanās tur, kur esi tu)" festivālā "Staro Rīga" autori ir Anna Rispoli (Brisele) un RTU studenti - studentu viesnīcas iedzīvotāji, bet producenti - Sandra Lapkovska un LJTI.

Izrādes laikā studenti kopā ar mākslinieci pārvērtīs ēku mirdzošā dzīvā būtnē, uzceļot pieminekli mājas dzīvei un ikdienai. Studenti mainīs savus ikdienišķos ieradumus un ieslēgs gaismu nevis tāpēc, ka ir atgriezušies mājās, bet gan - lai raidītu signālu ārpasaulei. Ēkas logi un aiz tiem mītošie jaunieši mūzikas ritmā veidos gaismas rakstus, paužot vēstījumu par to, ko viņiem nozīmē mājas. Šinī brīdī pilsēta kļūs par skatītāju, bet mājas iedzīvotāji – par izrādes liesmojošo centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!