Foto: LETA
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) ēkas renovāciju paredzēts sākt tieši pēc gada, un būvdarbi izmaksās 10 līdz 12 miljonus latu.

Foto galerija

Līdz nākamā gada janvārim konkursā par LNMM ēkas restaurāciju uzvarējušajam Lietuvas arhitektu birojam "Processoffice" jāizstrādā ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves būvprojekts, par kura sagatavošanu pirmdien starp Rīgas domes (RD) Īpašuma departamentu un Lietuvas arhitektu biroju tika parakstīts līgums. Būvprojekta izstrāde izmaksās 700 tūkstošus latu.

Paredzēts, ka nākamā gada 1.janvārī varētu izsludināt būvniecības konkursu, bet Mākslas muzeja ēkas atjaunošanu cer sākt nākamā gada februārī. Kopumā būvdarbi izmaksās 10 līdz 12 miljonus latu, darbus pabeidzot 2014.gada sākumā.

LNMM ēkas atjaunošanai piesaistīti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļi 1,2 miljonu latu apmērā, kurus paredzēts izlietot ēkas jumta restaurācijai, kā arī logu un durvju nomaiņai un restaurācijai.

"Tas ir liels notikums Rīgai un Latvijai kopumā. .. Līdz ar tehnisko projektēšanu ēkas atjaunošanas process ir neatgriezenisks," sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC).

Jau ziņots, ka pirmdien, 24. janvārī svinīgi tika parakstīts līgums par Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves būvprojekta izstrādi. Līguma parakstīšanā piedalījās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Lietuvas vēstnieks Antanass Valionis, muzeja direktore Māra Lāce un metu konkursa žūrijas komisijas pārstāvji, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!