Foto: LETA

Pēc kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes tikšanās ar Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktoru Andreju Žagaru, kurā viņš prezentēja turpmākās rīcības plānu operas darbības pilnveidošanā, ņemot vērā LNO funkciju auditā secināto, puses vienojās par turpmākajiem soļiem šī plāna pilnveidošanā, portālu "Delfi" informē ministrijas pārstāvji.

Ministre un Andrejs Žagars nolēma, ka turpmāk diskusija būs par trim operas attīstības scenārijiem – izaugsmi, stagnāciju vai lejupslīdi, izstrādājot detalizētus minēto scenāriju modeļus un finanšu aprēķinus, lai iesniegtu tos izvērtēšanai Ministru kabinetā.

Ņemot vērā funkciju audita ziņojumā novērotās problēmas operas darbībā, ministre aicināja turpināt darbu pie auditoru piedāvātajiem priekšlikumiem par iespējamajiem valsts dotācijas noteikšanas kritērijiem, kas nodrošinātu lielāku caurspīdīgumu LNO turpmākajā finansēšanā.

Lai uzlabotu operas korporatīvās pārvaldības kvalitāti, rīcības plāns paredz izveidot koleģiālu vadības institūciju - valdi, virzot attiecīgus priekšlikumus par grozījumiem Latvijas Nacionālās operas likumā.

Tāpat nepieciešams izstrādāt priekšlikumus par LNO infrastruktūras uzturēšanu un attīstību.

Plānots, ka precizētos dokumentus Žagars Kultūras ministrijā iesniegs pēc nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!