Foto: DELFI

Muzeju nakts pasākumi arī šogad pulcēja lielu apmeklētāju skaitu.

Aptuvenu cilvēku skaitu, kas šajā naktī apmeklēja muzejus, Kultūras ministrija plāno apkopot pirmdien.

Piemēram, Muzeju naktī Saeimas namā viesojās aptuveni 3000 apmeklētāju, lai aplūkotu ekspozīciju "Durvis no pagātnes uz nākotni #BrīvībasCeļš" un paraudzītos uz valsts neatkarības atgūšanas ceļa spilgtākajiem notikumiem un šodienas Latviju, informēja parlamenta Preses dienestā.

Savukārt Latvijas Nacionālās mākslas muzejs informēja, ka muzeju "Rīgas birža" apmeklēja vairāk nekā 16 000 cilvēki. Latvijas Nacionālo mākslas muzeju apmeklēja gandrīz 12 000 interesentu.

Izstāžu zāli "Arsenāls" Muzeju naktī apmeklējuši 6295 cilvēki, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju - 6543 cilvēki, bet Romāna Sutas un Aleksandras Beļcovas dzīvokli-muzeju - 399 cilvēki.

Šogad " Muzeju naktī" piedalījās 150 muzeji, informēja KM. No tiem 44 ir Rīgas muzeji, tomēr vairāk nekā simts muzeju savas durvis vēra citur Latvijā. No Vidzemes akcijā piedalās 41 muzejs, no Kurzemes - 27 muzeji, no Zemgales - 15, bet no Latgales - 14 institūcijas.

Šā gada akcijas tēma Latvijā rosina mirkli pakavēties uz sliekšņa un pavērot, kādas durvis mēs veram – aicinošas, pārsteigumus sološas vai varbūt smagas, bijību raisošas.

"Muzeju nakts ir muzeju dāvana sabiedrībai, ziedojot savu laiku, nodrošinot bezmaksas apmeklējumu, kā arī dāvājot šo svētku brīdi Starptautiskajā muzeju dienā," iepriekš teica KM Muzeju nodaļas vadītājs Jānis Garjāns, aicinot izmantot " Muzeju nakti" kā svētku brīdi, zināšanu un nopietnu atziņu iegūšanu atliekot citam brīdim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!