Foto: Publicitātes foto

Par nelicencētu Džoannas Roulingas sarakstīto Harija Potera grāmatu tirgošanu Latvijā izdevniecībai "Jumava" varētu liegt dalību šajā pavasarī plānotajā Londonas grāmatu tirgus Latvijas stendā, vēsta LNT raidījums "900 sekundes".

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija vērtēs dalības liegšanu.

Vēstīts, ka izdevniecība "Zvaigzne ABC" pēc sarunas ar Roulingas aģentiem secinājusi – Latvijā Harija Potera grāmatas tirgo bez licences.

Lasītājiem skandāls nozīme, ka jaunākās Potera grāmatas – "Fantastiskās būtnes" un "Nolādētais bērns" – iespējams, tik drīz neredzēsim. Roulinga un viņas aģenti grāmatu tirdzniecību uztver ļoti nopietni, norāda Latvijas Grāmatu izdevēju asociācijā. Turklāt, ja ziņas par Potera tirdzniecību bez licences izskanēs starptautiski, tad arī citu autoru aģenti pret visām izdevniecībām Latvijā izturēsies īpaši piesardzīgi.

Šī nav pirmā reize, kad ar "Jumavas" vārdu tiek saistītas šaubas par godīgu uzņēmējdarbību, atgādina raidījums. Līdzīgi bijis ar vācu rakstnieces Katrīnas Teilores izdotajām grāmatām Latvijā. Tās "Jumava" izdeva ar mainītu autores vārdu – Katarīna Reda. Izdevniecībai izdevās iztikt bez tiesu darbiem un smagām sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!