Foto: LETA

Sestdien, 6.aprīlī, sāks biļešu tirdzniecību uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem. Biļetes uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem varēs iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā.

Portāls "Delfi" piedāvā iepazīties ar detalizētu informāciju par biļešu iegādi. Jau vēstīts, ka februāra beigās Ministru kabinets apstiprināja biļešu cenrādi, paredzot biļešu cenas no viena līdz 30 latiem.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Ministru kabinets apstiprināja biļešu cenrādi, paredzot biļešu cenas no viena līdz 30 latiem.

Ielūgumi tiek plānoti goda viesiem, kuriem ir īpaši nopelni vai ieguldījums kultūrā - goda virsdiriģenti, virsvadītāji u.c., dziesmu svētku procesa uzturētāji un nodrošinātāji - pašvaldību vadītāji, kultūras darbu vadītāji novados, Dziesmu svētku procesa uzturētāji ārvalstīs; Dziesmu svētku padome, Rīcības komiteja, kā arī augstākajām valsts amatpersonām, kuru dalība Svētku galvenajos pasākumos ir valstiski nozīmīga.

Ikviens interesents var Dziesmu svētku nedēļā apmeklēt bezmaksas pasākumus, arī netērējot papildus līdzekļus biļetēm, atgādina Dziesmu svētku organizatori.

Kad? Cik?

No 6.aprīļa pulksten 11 "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās un zvanot uz "Biļešu Paradīzes" biļešu rezervācijas tālruni 67371000, kas sāks darboties no 6. aprīļa, no pulksten 12 – internetā.

Biļetes, kas tiks rezervētas telefoniski, organizatori tās lūdz izpirkt divu nedēļu laikā.

Vienā pirkuma reizē viena persona varēs iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes uz katru Dziesmu un deju svētku pasākumu. Piemēram, ja pircējs vēlas iegādāties biļetes uz trīs pasākumiem, tad maksimālais iegādājamo biļešu skaits – 24 biļetes.

Vienā pirkuma reizē interneta veikalā "Bilesuparadize.lv" varēs iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes.

Bērni un svētku dalībnieki

Bērniem līdz septiņiem gadiem (ieskaitot), ja nav nepieciešama atsevišķa sēdvieta, biļete nav jāpērk.

Dalībniekiem ar dalībnieku identifikācijas kartēm (ID kartes) būs iespējams par brīvu apmeklēt šādus Dziesmu un deju svētku maksas pasākumus: Tautas lietišķās mākslas izstādi (Rīgas Mākslas telpā); Saieta nama pasākumus (Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā); Noslēguma koncertu Mežaparkā (stāvvietas); Brīvdabas muzeja teritorijā plānotos Dziesmu svētku pasākumus.

Informācija

6. un 7. aprīlī no pulksten 10 līdz pulksten 21 darbosies svētku rīkotāja – Latvijas Nacionālā kultūras centra – informatīvais tālrunis 26436135.

Plašāka informācija par XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem - šeit.

No 1. maija publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes.

Ko darīt, ja…?

Ko darīt, ja tuvākā "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vieta atrodas tālu un dators nav pieejams?

Latvijas Nacionālais kultūras centrs ir aicinājis novadu un pilsētu pašvaldības biļešu tirdzniecības uzsākšanas dienā – 6. aprīlī un 7. aprīlī –, rast iespēju nodrošināt savas pašvaldības iedzīvotājiem piekļuvi publiskajam interneta tīklam bibliotēkās un citās pašvaldības telpās, lai iedzīvotāji varētu iegādāties biļetes arī internetā.

Turklāt 6. aprīlī no pulksten 11, reizē ar biļešu tirdzniecības uzsākšanu "Biļešu Paradīzes" kasēs, sāks darboties "Biļešu Paradīzes" biļešu rezervācijas tālrunis 67371000.

Kā rīkoties, ja, zvanot uz rezervācijas tālruni, ilgi jāgaida?

Organizatori prognozē, ka interese par Dziesmu un deju svētku biļešu iegādi būs liela. "Biļešu Paradīze" aktivizēs visus resursus, lai šis gaidīšanas brīdis būtu īsāks. Katrs zvans tiks pieņemts un automātiski pievienots rindai.

Ko darīt, ja, pērkot biļetes internetā, sistēma nedarbojas?

"Biļešu Paradīzes" elektroniskās biļešu tirdzniecības sistēmas tehniskais nodrošinājums un serveru jaudas ir gatavas liela apjoma datu apstrādei. Ja jums šķiet, ka www.bilesuparadize.lv biļešu pirkšanas brīdī nedarbojas, lūdzu, pārbaudiet savu interneta pieslēgumu, aicina organizatori.

Vai iespējams, ka pirmajās tirdzniecības minūtēs pieprasījums pēc biļetēm daudzkārt pārsniegs piedāvājumu?

Interese par Dziesmu un deju svētkiem ir ļoti liela – svētkus plāno apmeklēt gan Latvijas, gan ārvalstu iedzīvotāji. Organizatori lūdz būt pacietīgiem, gaidot "Biļešu Paradīzes" sistēmas atbildi uz biļešu pirkuma pieprasījumu. Visi biļešu pirkuma pieteikumi tiks saņemti un automātiski ievietoti datu apstrādes sistēmā.

Vai var gadīties, ka biļetes uz svētku galvenajiem notikumiem tiks pārdotas jau pirmajās stundās?

Svētku nedēļā notiks 62 pasākumi, no kuriem lielākā daļa būs bezmaksas. Būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Esplanādē un Doma laukumā. Savukārt 1. maijā publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes. Ņemot vērā lielo interesi un ierobežoto sēdvietu skaitu - 10 000 sēdvietu Daugavas stadionā un teju 10 000 sēdvietu Mežaparka Lielajā estrādē -, biļetes uz šiem koncertiem, visticamāk, tiks izpirktas ļoti ātri, norāda Dziesmu un deju svētku rīkotāji.

Kas ir iepriekšējā rezervācija?

Saskaņā ar Dziesmu svētku padomē apstiprināto svētku biļešu politiku no 6. aprīļa publiskajā tirdzniecībā nonāks 70% no kopējā biļešu skaita. 18% biļešu atbilstoši noteiktajam procentuālajam nosacījumam prioritāri tiek iepriekš rezervēti Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām kā Dziesmu svētku procesa uzturētājām, kā arī latviešu diasporai sadarbībā ar Pasaules Brīvo latviešu apvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!