Foto: Publicitātes foto

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienā 4. maijā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs vērot X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pūtēju orķestru parādi un defile finālkonkursu pie Brīvības pieminekļa un 11.novembra krastmalā, portālam "Delfi" pavēstīja svētku rīkotāji.

Šis skolu pūtēju orķestru priekšnesumu tradicionāli jau piekto gadu ir neatņemama svētku programmas sastāvdaļa Rīgā un ieguvis lielu atsaucību kā ļoti dzīvespriecīgs, krāsains un pozitīvām emocijām bagāts uzvedums.

Šogad visi laipni aicināti vērot pūtēju uzstāšanos pie Brīvības pieminekļa 4.maijā plkst. 11:00, savukārt 11. novembra krastmalā - plkst. 13:00.

Septiņi Latvijas skolu pūtēju orķestri savas muzicēšanas un defile prasmes demonstrēs ne tikai skatītājiem, bet arī starptautiskajai žūrijai. Tās sastāvā ir Latvijas Bruņoto spēku štāba orķestra priekšnieks Dainis Vuškāns, Igaunijas Aizsardzības spēku orķestra galvenais diriģents Peeter Saan un Lietuvas Bruņoto spēku Goda sardzes bataljona orķestra priekšnieks Egidijs Ališausks.

Konkursā piedalās: divi Rīgas 6. vidusskolas pūtēju orķestri, diriģenti Haralds Bārzdiņš un Inga Kalniņa; Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas mākslu skolas pūtēju orķestris "Sudrabskaņa", diriģenti Andris Muižnieks un Guntars Zvejnieks; E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris, diriģents Sandors Saulvedis Līviņš; Jelgavas 4. vidusskolas pūtēju orķestris, diriģents Agris Celms; Talsu novada Bērnu un jauniešu centra pūtēju orķestris, diriģenti Jānis Smilga un Raitis Rērihs; Gulbenes mūzikas skolas pūtēju orķestris, diriģents Donāts Veikšāns.

Labākie Latvijas skolu pūtēju orķestri piedalīsies finālskatē 7. jūlijā Lielajā ģildē un defile programmā 9. jūlijā laukumā pie Brīvības pieminekļa, bet koncertā "Priecīgs koncerts" 8. jūlijā izstāžu centrā "Ķīpsala"  muzicēs visi Latvijas skolu pūtēju orķestri.

Plašāka informācija par svētkiem "dziedundejo.lv".

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus organizē LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs - "visc.gov.lv". Svētku ģenerālsponsors ir "O!Karte", kuras sauklis ir "Kam ir ko teikt!". Pirmo reizi svētku procesa vēsturē tie ir iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010. - 2011. gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50. gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!