Foto: LETA
Ordeņu kapituls nolēmis par nopelniem Latvijas valsts labā piešķirt III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un iecelt par ordeņa komandieri operdziedātāju Elīnu Garanču, operdziedātāju Maiju Kovaļevsku, kā arī operdziedātāju Marinu Rebeku.

Kā liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", tāpat nolemts piešķirt IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un iecelt par ordeņa virsnieku restaurācijas firmas SIA "Intarsija" vadošo pētnieku mākslas zinātnieku Daini Bruģi, kā arī Latvijas Universitātes (LU) Fizikas un matemātikas fakultātes profesoru, vadošo pētnieku, LU Lāzeru centra vadītāju, LU Jūdaikas studiju centra valdes priekšsēdētāju, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķi Ruvinu Ferberu.

Tāpat ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni nolemts apbalvot vokālās mākslas pedagoģi Margaritu Gruzdevu, Latvijas Nacionālās operas un baleta ilggadējo baleta mākslinieci Jūliju Gurviču, Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektori Vandu Keziku, bijušo Drošības policijas priekšnieka vietnieku Juri Leitieti, Latvijas Nacionālās operas un baleta vadošo baleta solistu Sergeju Neikšinu, kā arī Dailes teātra aktrisi Lidiju Pupuri un operdziedātāju Laimu Silāri.

Ordeņu kapituls nolēmis arī piešķirt V šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un iecelt par ordeņa kavalieri VSIA "Latvijas Radio" programmu vadītāju, diktori, Latvijas Radioteātra vadītāju Māru Eglīti, ilggadējo vieglatlētikas treneri Māri Grīvu, Latvijas Zemessardzes 19.nodrošinājuma bataljona Veterānu vienības priekšnieku Uldi Rumbu, lībiešu kultūras darbinieci un novadpētnieci Baibu Šuvcāni, kā arī ilggadējo Valmieras Mūzikas skolas skolotāju vokālo pedagoģi Gaidu Unguri.

Savukārt ar Triju Zvaigžņu ordeņa pirmās pakāpes goda zīmi nolemts apbalvot Alūksnes novada 29. Ziemeru mazpulka vadītāju un Alūksnes novada mazpulku koordinatoru Jāni Bērtiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!