Foto: LETA
SIA "Palladium Riga" pārstāvji 27.decembrī Rīgas pilsētas Būvvaldē iesnieguši visus nepieciešamos dokumentus, kas apliecina būves gatavību nodošanai ekspluatācijā, informēja Būvvaldē.

Kā pastāstīja Būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone, jau tuvākajās dienās tiks sasaukta komisija, kas izvērtēs iesniegto informāciju, pārbaudīs paveiktos darbus un lems par ēkas pieņemšanu ekspluatācijā.

Jau ziņots, ka Būvvaldes inspektori 5.decembrī pēc iedzīvotāju aicinājuma veikuši pārbaudi "Palladium" un konstatējuši, ka būve, kurā jau kopš 28.septembra notiek aktīva darbība, koncerti un pasākumi, vēl nav nodota ekspluatācijā.

Par šo pārkāpumu uzņēmējiem var piemērot līdz 5000 latu sodu, taču par tā apmēru lems Rīgas domes Administratīvajā komisijā, kas jautājumu vērtēs nākamajā sēdē 10.janvārī.

Neraugoties uz šīm nepilnībām, koncertzāles darbība netika apturēta, jo "Palladium" pārstāvis uzrādījis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izdotu atzinumu, ka ēkā iespējamā bīstamība ir novērsta un no ugunsdrošības viedokļa speciālistiem nav iebildumu būvobjekta pieņemšanai ekspluatācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!