Foto: LETA

Iespējamās kultūras ministres, pašreizējās Latvijas Nacionālā kultūras centra direktores Daces Melbārdes ieskatā, būtu vēlams, lai ilggadējais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors Andrejs Žagars turpinātu radoši sadarboties ar operu, proti, strādātu kā režisors un uzvestu izrādes.

"Būtu ļoti nepareizi, ja pilnībā pārtrūktu Žagara saites ar operu," viņa sacīja.

Trešdien  intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Melbārde gan izvairījās sniegt skaidru atbildi uz to, vai viņa būtu gatava uzticēt Žagaram patlaban vakanto LNO valdes locekļa vietu. Potenciālā kultūras ministre atrunājās, ka viņai neesot zināms, vai Žagars ir pieteicies konkursā uz brīvo vietu LNO valdē.

Komentējot faktu, ka darbu operā uzteicis arī LNO finanšu direktors Normunds Matutis, Melbārde teica: "Pēc tādas krīzes, kāda bija operā, ir normāli, ka cilvēki aiziet."

"Delfi" jau ziņojis, ka pirms mēneša, pēc vairākas nedēļas ilguša publiska konflikta starp kultūras ministri Žanetu Jaunzemi-Grendi un ilggadējā LNO operas direktora Žagara atbalstītājiem, premjers Valdis Dombrovskis (V) pieprasīja Jaunzemes-Grendes demisiju.

Šopirmdien Nacionālās Apvienības valde nolēma kultūras ministra amatam izvirzīt Melbārdi, ar kuru partijai sakrītot "domāšanas platforma". Trešdien, 16. oktobrī par Melbārdes oficiālu izvirzīšanu lems NA Saeimas frakcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!