Foto: Publicitātes foto

No 11. septembra līdz 30. oktobrim Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas "TÊTE-À-TÊTE 2015" ietvaros notiks jauni vērienīgi mākslas notikumi, kas iezīmēs sākumceļu uz topošo Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju un vienlaicīgi piedāvās skatītājiem spilgtus mūsdienu kultūras notikumus.

"TÊTE-À-TÊTE 2015" programma veidota sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Jauno Rīgas teātri, organizāciju "Latvijas Koncerti", Latvijas Nacionālo teātri, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri un citiem sadarbības partneriem.

Mākslas programma sāksies ar dāņu laikmetīgās izstādes "Ar septiņjūdžu zābakiem. Pirmā pietura - Dānija" atklāšanu Mākslas muzejā "Rīgas Birža" (no 12. septembra), jauniestudējuma "Uguns un nakts" pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī (11. septembrī) un autentisku japāņu kimono performanci "Maģiskais kimono" Latvijas Nacionālajā teātrī (14. septembrī).

Mākslas programmas ietvaros notiks gan izstādes un mākslai veltītās konferences - Latvijas laikmetīgās mākslas izstāde "Lielāks miers, mazāks miers" (no 7. oktobra Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā), izstāde "Izcilie mākslas meistari - pagātne un mūsdienas" (no 22. oktobra Latvijas Nacionālajā bibliotēkā), starptautiska zinātniska konference Rundāles pilī (18. septembrī Rundāles pils muzejā), starptautiska mākslai pilsētvidē veltīta konference "Kas dārzā? - Māksla Rīgas zaļumā" (22. oktobrī Mākslas muzejā Rīgas birža).

Programmā ieplānoti gan koncerti Rudens kamermūzikas festivāla ietvaros, gan Latvijas Radio kora 75. gadu jubilejas koncerts (6. novembrī Sv.Pētera baznīcā), gan arī vērienīgi teātra projekti - izrāde "Brodskis/Barišņikovs" (no 15. oktobra Jaunajā Rīgas teātrī), uzveduma "Spoks no Kentervilas" ieskats un muzikālo iestudējumu retrospekcija (29. oktobrī M.Čehova Rīgas Krievu teātrī). Mākslas programmas kulminācijā - "London Sinfonietta" vienīgais koncerts Latvijā 30. oktobrī Dzintaru koncertzālē. Biļetes pieejamas pasākumu norises vietās un internetā.

Mākslas programma "TÊTE-À-TÊTE" ir viens no veidiem, kā Borisa un Ināras Teterevu fonds veicina kultūras un mākslas attīstību un pieejamību Latvijā, stāsta fonda pārstāvji. Borisa un Ināras Teterevu fonda Mākslas programma "TÊTE-À-TÊTE" pirmo reizi notika 2013. gadā, sasniedzot 75 tūkstošus interesentu. Darbības otrajā gadā auditorija būtiski palielinājās - vairāk nekā 250 tūkstoši interesentu - gan apmeklējot norises klātienē, gan vērojot sarunu tiešraides internetā, gan arī pārraidēs televīzijā un radio. Pilna pasākumu programma pieejama internetā.

Kopš 2013. gada fonds rīko arī ikgadēju mākslas programmu "Māksla publiskā telpā". 2014. gadā Borisa un Ināras Teterevu fonds un "ABLV Charitable Foundation dibina" Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fondu ar mērķi par dibinātāju līdzekļiem partnerībā ar Latvijas Republikas valdību un Kultūras ministriju veikt Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecību, nodrošināt muzeja darbību, pārvaldīšanu un attīstību, tostarp Laikmetīgās mākslas muzeja krājuma veidošanu, uzturēšanu un attīstību, nodrošinot muzeja pieejamību sabiedrībai. Muzeja projekta ieceres realizāciju un muzeja darbības atklāšanu fonds nodrošina līdz 2021. gada 18. novembrim.

2010.gadā mecenāti Boriss un Ināra Teterevi nodibināja ģimenes labdarības fondu, lai atbalstītu izcilas un sabiedrībai noderīgas iniciatīvas un veicinātu kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un pasaulē. Fonda atbalstītie labdarības projektu rezultāti aptver simtiem tūkstošu iedzīvotāju Latvijā un iedzīvotājus 10 valstīs ārpus Latvijas teju visos kontinentos. Borisam un Inārai Tetereviem ir piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, abi mecenāti atzīti par Gada rīdziniekiem, kā arī ir Eiropas gada attīstībai 2015 labās gribas vēstnieki, informē fonda pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!