Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 2. maijā, ievadot Latgales simtgades kongresa pasākumus, 41 Latgales skolā notiks novadmācības stundas kopā ar reģionā pazīstamiem kultūras un sabiedriskiem darbiniekiem, informēja pasākuma organizatoru pārstāve Inga Vasiļjeva.

Reģiona kultūras personības stāstīs skolēniem par Latgales kongresu un aicinās līdzdarboties Latgaliešu valodas naktī. Novadmācības stundās skolēni izzinās novadu interaktīvā veidā – dažādās virtuālās, atjautības un kustību spēlēs, nopietni spriežot arī par latgaliešu valodu. Skolēniem būs iespēja arī iegūt vērtīgas dāvanas - jaunākās grāmatas, mūzikas ierakstus un žurnālus.

Savukārt vakarā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) notiks izdevuma "Gostūs pi Boņuka. Stuosti bārnim par Latgolu" prezentācija.

Novadmācības stundās Latgales skolās varēs satikt mūziķus Gunti Rasimu, Sovvaļnīku (attēlā), Juri Vucānu, aktieri un mūziķi Kristapu Rasimu, dzejnieces Inetu Atpili-Jugani, Mārīti Krasnobaju, Ingu Kaļvu, Ligiju Purinašu, mediju pārstāvjus Renāti Lazdiņu, Eviku Muiznieci, Ausmu Sprukti, Skaidrīti Svikšu, kultūras un sabiedriskos darbiniekus Rutu Cibuli, Ilzi Ozoliņu, Sandru Ūdri, Juri Viļumu un citus.

"Ja gribam, lai mūsu bērni runā latgaliski un apzinās latgaliskās vērtības, mums jābūt ar viņiem uz viena viļņa. Respektējot viņu intereses un pieredzi, mūsdienīgi un atraktīvi jāiedzīvina latgaliskais - valoda, tradīcijas, dzīvesveids," uzsver projekta autore, RTA profesore Ilga Šuplinska.

Trešdien, 3. maijā, Rēzeknē, Latgales kultūrvēstures muzejā tiks atklāta īpaša Latgales kongresa simtgadei veltītā izstāde. Savukārt galvenie Latgales simtgades kongresa svinību notikumi norisināsies 5. maijā Rēzeknē un 6. maijā Daugavpilī un Rēzeknē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!