Trešdien, 12. maijā visās "Biļešu paradīzes" kasēs uzsāks biļešu pārdošanu uz X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertiem, portālu "Delfi" informē svētku rīkotāji.

Svētki Rīgā notiks no 2010. gada 6. jūlija līdz 11. jūlijam, un tajos piedalīsies vairāk nekā 30 000 bērnu un jauniešu.

Biļetes uz Svētku koncertiem maksās no 3 līdz 20 latiem, bet uz ģenerālmēģinājumiem – no 1 līdz 3 latiem. "Biļešu paradīze" piedāvā iegādaties Svētku koncertu biļetes šādos veidos: kasēs lielākajās Latvijas pilsētās, internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī rezervējot pa tālruni 9000 2000 un izpērkot biļetes 20 dienu laikā jebkurā "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietā. Maksa par zvanu ir 0.48 Ls/min. Šāda iespēja svarīga lauku iedzīvotajiem, kuriem nav pieejams internets un tuvumā nav biļešu tirdzniecības vietas.

Ņemot vērā lielo pieprasījumu, noteikts, ka viena persona varēs iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja koncertos ir bez maksas, bet viņiem netiek nodrošināta atsevišķa sēdvieta. Krāšņs solās būt koru koncerts "Mana zeme – zemīte skaista!" Mežaparka Lielajā estrādē, deju lielkoncerts "Deja kāpj debesīs" Daugavas stadionā, pūtēju orķestru koncerts "Priecīgs koncerts" izstāžu centrā "Ķīpsala" un citi svētku pasākumi.

Lai ikviens varētu vērot Svētku norisi, vairāki pasākumi būs bez maksas. 8. jūlijā pie Brīvības pieminekļa priecēs pūtēju orķestru defile priekšnesums. 10. jūlijā varēs uzgavilēt dalībniekiem, vērojot Svētku gājienu. Četras dienas no 8. līdz 11. jūlijam Vērmanes dārzā visas dienas garumā notiks pasākumi, kurus iviens varēs ne tikai skatīties bez maksas, bet arī aktīvi līdzdarboties. Visi interesenti aicināti uz folkloras kopu koncertu "Kas kaitēja nedzīvot diža meža maliņā" Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā – jāiegādājas tikai muzeja ikdienas ieejas biļete. Savukārt Rīgas Kongresu namā no 6. līdz 11. jūlijam varēs iepazīties ar Bērnu un jauniešu vizuālās un lietišķās mākslas izstādi "Ritmu spēles".

Pirms publiskās tirdzniecības uzsākšanas daļu biļešu bija iespēja rezervēt svētku dalībniekiem un sadarbības partneriem. Paredzēti arī ielūgumi goda viesiem un atbalstītājiem.

Lai ikviens interesents varētu izjust svētku noskaņu, ir gādāts par tiešraidēm no lielākajiem koncertiem.

Dziesmu un deju svētku lielākie koncerti tiks pārraidīti gan Latvijas Televīzijā, gan Latvijas Radio. Plašāka informācija par svētku norisēm interneta vietnē: www.dziedundejo.lv.

Pirmo reizi svētku procesa vēsturē tie ir iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010. – 2011. gadam, atzīmējot skolu jaunatnes svētku 50. gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!