Foto: Publicitātes attēli
X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos Vērmanes dārzā Rīgas iedzīvotāji un viesi varēs vērot skolēnu veidotas 25 tērpu kolekcijas ar devīzi "Tērpies "zaļāk", portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Gatavojoties svētkiem, skolēni ne tikai dzied, dejo, muzicē, bet arī piedalās vizuālās mākslas, tērpu dizaina, amatniecības, vides izpētes un citos projektos. Tērpu skate "Tērpies "zaļāk"!" raksturo vēl vienu skolēnu radošā talanta pašizpausmes veidu.

Lai ar savu tērpu kolekciju varētu piedalīties X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, bija jāpiedalās atlases skatēs – gluži tāpat kā dziedātājiem un dejotājiem. Kopumā tērpu konkursos, kas norisinājās dažādos Latvijas novados, bija pieteiktas 74 kolekcijas. Visaktīvākie jaunie tērpu mākslinieki bijuši Vidzemē – 18 kolekcijas. Pamatā konkursā piedalījās dažādi skolu interešu izglītības pulciņi: šūšanas, dizaina, vizuālās mākslas, pat vides izpētes un floristikai. Dalībai X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos izvirzītas tās 25 kolekcijas, kas konkursā saņēma 1.pakāpes diplomu.

"Mani patīkami pārsteidz, cik kvalitatīvi var radīt tērpus no visdažādākajiem materiāliem un cik rūpīgi ir skolēni," saka Vizuālās un lietišķās mākslas projektu vadītāja, tērpu konkursa žūrijas locekle Areta Raudzepa. Viņa stāsta, ka, piemēram, Pūņu pamatskolas meitenes savu kolekciju bija veidojušas no jau izmantotiem skolas palagiem, savukārt Gulbenes Bērzu sākumskolas kolekcijā tērpi pīti, šuti, tamborēti no sieviešu zeķubiksēm. "Bērnu un viņu pedagogu domas lidojums un fantāzija, radot tērpus, ir apbrīnas vērta," saka Raudzepa.

Dizaina un rokdarbu mākslas parādi "Tērpies zaļāk" aicinām skatīties Vērmanes dārzā 9.jūlijā bez ieejas maksas. X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks no 6.līdz 11.jūlijam.

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus organizē LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!