X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ietvaros martā noslēgušās profesionālās izglītības iestāžu pasākuma cikla "Amatnieku svētki 2010" skates. Noskaidrots, ka rīdziniekus un pilsētas viesus svētku laikā Vērmanes dārzā 8. un 9. jūlijā ar saviem meistarstiķiem pārsteigs 300 dalībnieki no 37 profesionālās izglītības skolām.

Jau devīto gadu norisinās "Amatnieku svētki", kuros 2000 profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi demonstrē savus talantus un prezentē skolā apgūtās prasmes dažādās profesijās – radošā darbībā varēja vērot nākamos galdniekus, pavārus, namdarus, šuvējus, frizierus un citu profesiju pārstāvjus.

Kristīne Bulka, projekta profesionālās izglītības iestāžu pasākums jauniešiem "Amatnieku svētki 2010" vadītāja: "Prieks par profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu uzņēmību ne tikai mācīties arodu, bet arī dziedāt, dejot, spēlēt teātri. Vadot šo projektu, redzu, ka daudzās profesionālās izglītības iestādēs interešu izglītība ir atkarīga no pedagogiem, kuri ar entuziasmu, aizrautību un ieinteresētību jauniešiem māca saglabāt tautas tradīcijas un kultūrvērtību saglabāšanu un attīstību."

Profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi ir ne tikai labi amatnieki, bet arī čakli dejotāji un dziedātāji. "Amatnieku svētkos 2010" viņi rādīja savus talantus koru, vokālo ansambļu, solistu, vokāli instrumentālo ansambļu, tautas deju, mūsdienu deju un modes/frizūru defilē žanros. Kā labākie koru grupā bija Smiltenes tehnikuma jauktais koris, vokālo ansambļu grupā – Ogres Amatniecības vidusskolas vokālais ansamblis, solistu grupā – Daugavpils Celtnieku Profesionālās vidusskolas solists Sandis Ulpe, vokāli instrumentālo ansambļu grupā – Rīgas Valsts tehnikuma krievu tautas instrumentu ansamblis "Kadanss", tautas deju grupā – Bulduru Dārzkopības vidusskolas jauniešu deju kolektīvs "Zālīte", mūsdienu deju grupā – Rīgas Tehniskās koledžas hip-hop grupa, modes/frizūru defilē grupā – Daugavpils Mākslas skola "Saules skola" tērpu kolekcijas.

Visinteresantāko priekšnesumu ar nosaukumu "Pēc sentēvu receptēm" meistarstiķu programmā rādīja Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skolas audzēkņi. Viņi ne tikai labi prezentēja savu amatu, bet arī sniedza izglītojošu informāciju par paaudžu paaudzēs nodotām vērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!