Piektdienas vakarā Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē notiks jauno Goda biedru – dzejnieka Imanta Ziedoņa, diriģenta Imanta Kokara un rakstnieka Andra Kolberga Godināšanas ceremonija, informē Rīgas Latviešu biedrība (RLB).

Visi trīs par RLB Goda biedriem bija ievēlēti 5. martā. Jaunievēlētajiem Goda biedriem svinīgi tiks nodotas īpašās sudraba goda zīmes un sudraba biedra kartes, ko pasniegt aicināti Rīgas Latviešu biedrības Goda biedri bijušie Latvijas prezidenti Vaira Vīķe – Freiberga un Guntis Ulmanis, kā arī akadēmiķis Jānis Stradiņš.

Par RLB Goda biedriem var kļūt personas, kam ir lieli nopelni Rīgas Latviešu biedrības mērķu īstenošanā, kā arī izcili mākslas, kultūras un zinātnes darbinieki.

Kopš biedrības atjaunošanas 1989. gadā RLB darbojas nu jau seši Goda biedri: Vīķe – Freiberga, Ulmanis, Stradiņš, Kolbergs, Ziedonis un Imants Kokars. Trīs Goda biedri aizgājuši mūžībā - diriģents Haralds Mednis, ārsts Kārlis Skalders un rakstnieks Andrejs Eglītis. Haralds Mednis un Kārlis Skalders Rīgas Latviešu biedrībā darbojās jau pirms tās darbības pārtraukšanas 1940. gadā un piedalījās biedrības atjaunošanā 1989. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!