Foto: F64
Rakstniecības un mūzikas muzejs veidos izstādi par Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku vēsturi "Lielie mazie dziesmu svētki". Izstādes mērķis ir parādīt, kā rodas īpašais pārdzīvojums, ko bērni izjūt svētkos un saglabā atmiņā. Izstādes veidošanā iesaistīti cilvēki no visas Latvijas, portālu "Delfi" informē izstādes finansētāji būvfirma "Merks".

Izstādi iekārtos Izolde Cēsiniece - multimediju māksliniece, festivāla "Homo Novus" ikgadēja māksliniece, kuras pēdējais veikums ir nesen atvērtā izstāde "Zelta darbi" LNMM filiālē "Arsenāls". Izstādē būs redzami gan dokumenti un priekšmeti no muzeja un Valsts Jaunatnes iniciatīvu centra krājumiem, gan iepriekšējo svētku dalībnieku saglabātās liecības, stāsti un priekšmeti. Arī izstādes darbības laikā (no 1.jūnija līdz 15.sepetmbrim) ikviens esošais un bijušais svētku liecinieks aicināts papildināt ekspozīciju ar savā rīcībā esošajām piemiņas lietām.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīcija aizsākās pirms piecdesmit gadiem, tomēr līdz šim liecības par svētkiem nav sistemātiski vāktas un saglabātas. Izstādes mērķis ir parādīt, kā rodas īpašais pārdzīvojums, ko bērni izjūt svētkos un saglabā atmiņā. Izstādē to atspoguļos ne tikai liecības par svētku pasākumiem, bet arī pašu dalībnieku piedzīvotais mēģinājumos, pārbraucienos, naktsmītnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!