Foto: LETA

Tieši pirms gada, 27. februāra vakarā, mūžībā aizgāja dzejnieks Imants Ziedonis. Tomēr dižgari, kāds bija arī Ziedonis, nevar tā vienkārši aiziet - viņi dzīvo cilvēkos, kuri viņu darbu turpina, uzskata arhitekts un diplomāts Jānis Dripe.

Dripe savulaik tautas mīlēto literātu iepazina caur savu tēvu rakstnieku Andreju Dripi, kurš bija Ziedoņa laikabiedrs. Vēlāk, strādājot par Kultūras ministru, kā arī diplomātu, viņam ar Imantu Ziedoni izveidojās ciešāka draudzība.

Pēc dzejnieka aiziešanas Dripe uzņēmās viņa kapa pieminekļa veidošanu, kā arī iesaistījies fonda "Viegli" organizētajā Ziedoņa muzeja - mūzu mājas - radīšanā literāta vasaras mājās Murjāņos. Portālam "Delfi" arhitekts skaidro, kāpēc Ziedonis ir jāturpina, kā arī to, kāpēc viņa muzejs nebūs kā muzejs, bet par kapa pieminekli izvēlēts dzirnakmens.


Jau rakstīts, ka ar dzejnieka svētību 2010. gadā izveidotais fonds "Viegli", ir apņēmies Ziedoni turpināt. Līdz pat 3. martam ir iespējams pieteikties fonda izsludinātajam apbalvojumam "Laiks Ziedonim", kas 3. maijā, dzejnieka dzimšanas dienā, tiks pasniegts vairākās nominācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!