Foto: Publicitātes foto
Divu nedēļas nogaļu laikā – no 2. jūnija līdz 10. jūnijam – lustīgi aizvadīti Dziesmu un deju svētku vēstniecību atklāšanas pasākumi Rēzeknē, Valmierā, Rīgā, Liepājā un Venstpilī. Svētku vēstniecības karogu paceļot, svinīgās atklāšanas pasākumus pavadīja tautas deju ansambļu priekšnesumi, koru dziedājumi un dažādas darbnīcas lieliem un maziem, portālu "Delfi" informē svētku rīkotāji.

Vēstniecības laikā no 2. jūnija līdz 8. jūlijam darbojas "Rimi" veikalos, ieskandinot Dziesmu un deju svētkus ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā.

Notikušie vēstniecību atklāšanas pasākumi, ko Liepājā vadīja aktrise Karīna Tatarinova, bet citur – pazīstamā dziedātāja Olga Rajecka, aizvadīts lieliskā atmosfērā, priecājoties par dziesmu un deju kopīgi ar reģiona Dziesmu un deju svētku kolektīviem. Atklāšanā simbolisko lenti grieza katras pilsētas domes pārstāvji, "Rimi gardēži" un reģiona Dziesmu un deju svētku koordinators. Ar saviem priekšnesumiem visas dienas garumā pasākumos apmeklētājus priecēja novada dziesmu un deju kolektīvi, pūtēju ansambļi, folkloras kopas un citi.

Vēstniecības visā Latvijā sniegs aktuālāko informāciju par svētku norisi, kā arī darbosies kā reģionālais centrs svētku sajūtas radīšanai ikdienas apmeklētājiem. Katrā no vēstniecībām būs informatīvi Dziesmusvētku stendi ar bezmaksas Svētku avīzēm, programmu, pastkartēm, Svētku suvenīriem, kā arī Svētkiem veltītu produktu līniju. Tos iegādājoties, 3 eiro centi no katra iepakojuma tiks novirzīti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mazo pacientu ērtību uzlabošanai un Dziesmusvētku sajūtas ienešanai slimnīcā.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!