Piektdien, 7.novembrī, "Ideju tenisa" noslēguma raidījumā viesosies rakstnieks Pauls Bankovskis, arhitekts Toms Kokins, psiholoģe Kristiāna Lapiņa un arhitektūras kurators Mārtiņš Ķibilds. Ideju tenisa tiesneša Gata Mūrnieka vadībā viņi meklēs praktiskas idejas, atbildot uzjautājumiem par to, vai Latvijai jākļūst par pasaulē pirmo rezervātvalsti, atrodot teritorijām jaunas funkcijas, apgūstot jūras robežas un teritoriālo ūdeņus, izvēršot civilizācijas neskarto – "melno caurumu" - tūrisma politiku? Otrā spēles daļa būs veltīta iespējami jauniem atskaites punktiem – vai jāievieš savs kalendārs ar Jāņiem kā sākumpunktu, varbūt jārada sava mērvienību sistēma?

Mārtiņš Ķibilds, arhitektūras kurators, Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs Iepriekš – pieredzējis žurnālists, mārketinga speciālists un reklāmu autors. 90.gados bijis viens no vadošajiem laikraksta "Diena" žurnālistiem un LNT analītiskā raidījuma "Nedēļa" veidotājs, vēlāk – politiskais padomnieks un laikraksta "Diena" mārketinga vadītājs.

2000.gados – šova "Gribi būt miljonārs?" vadītājs, radošais direktors un neskaitāmu reklāmu autors vienā no lielākajām Latvijas reklāmas aģentūrām "TBWA". Kopš 2013.gada – arhitektūras kurators, Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs. Grāmatas "Treasures of Latvia. Outstanding Export Brands and Inspiring Stories" līdzautors.

Savukārt Toms Kokins ir arhitekts un pilsētvides eksperts, aktīvs velo infrastruktūras idejas aizstāvis un plānotājs.

Raidījuma videoieraksts:

No 3. līdz 7. novembrim no plkst. 9 tiešraidē Latvijas Radio 1 piedāvā raidījuma "Kā labāk dzīvot?" speciālizlaidumu "Ideju teniss" ar video tiešraidi delfi.lv, lsm.lv un m.lmt.lv. Kas tiek servēts? Idejas. Idejas Latvijas simtgadei.

Spēlē katru dienu brīvprātīgi piedalās četri cilvēki. Viņu uzdevums ir pāros apspēlēt vienam otra radošo lidojumu.

Raidījums top sadarbībā ar LR Kultūras ministriju un Latvijas Valsts mežiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!