Foto: Publicitātes foto
"Lielākais izaicinājums ir vienoties par to, kas ir Latvija, kas ir viņas pienesums pasaulei. Ar to es nedomāju mazu asprātīgu valsts tēla saukli, bet gan - nacionālo attīstības plānu ar vīziju un taktisku plānu, kas būtu saistošs jebkurai valdībai," tā par lielāko izaicinājumu ceļā uz Latvijas simtgadi saka kultūras menedžere, kultūras tūrisma speciāliste, arī kroņu meistare Brigita Stroda. Viņa komandā ar Klāvu Sedlenieku trešdien, 5. novembrī, piedalīsies Latvijas Radio jaunajā raidījumu ciklā "Ideju teniss".

Stroda piedzima un uzauga Austrālijā. Studēja scenogrāfiju, strādāja kultūras menedžmenta komandās ar vairākiem kultūras festivāliem Melburnā. 1993. gadā Brigita Stroda pārscēlās uz Latviju, kur darbojās Sorosa mūsdienu mākslas centrā un Latvijas Nacionālā operā. Šobrīd Strodas interešu lokā ir darbs ar kroņu veidošanu, tulkojumi, suvenīru dizains un projekts "Koris uz riteņiem".

Klāvs Sedlenieks ir latviešu sociālantropologs, lektors Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju nodaļā, RSU maģistrantūras programmas "Sociālā antropoloģija" autors, viens no Latvijas Antropologu biedrības dibinātājiem un patlaban ir šīs asociācijas valdes priekšsēdētājs, kā arī ir Eiropas sociālantropologu biedrības biedrs. 

Sedlenieka pētnieciskās intereses ir politikas, ekonomikas antropoloģija, dzimtes (gender) studijas, miermīlīgo sabiedrību antropoloģija, bijusī Dienvidslāvija. Pēta kultūras iezīmes, kuras veicina miermīlīgu sadzīvi un nevardarbīgu konfliktu risināšanu

Sedlenieka un Strodas "pretinieki" spēlē būs žurnāliste Anna Platpire un "Positivus Music" vadītājs Ģirts Majors.

No 3. līdz 7. novembrim no plkst. 9 tiešraidē Latvijas Radio 1 piedāvās raidījuma "Kā labāk dzīvot?" speciālizlaidumu "Ideju teniss" ar video tiešraidi portālā "Delfi", lsm.lv un m.lmt.lv. Kas tiks servēts? Idejas. Idejas Latvijas simtgadei. Spēlē katru dienu brīvprātīgi piedalīsies 4 cilvēki. Viņu uzdevums būs pāros apspēlēt vienam otra radošo lidojumu. Raidījums top sadarbībā ar LR Kultūras ministriju, atbalsta Latvijas valsts meži.

Raidījuma video:

Skaņas ieraksts:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!