Foto: Publicitātes foto

"Mūsu lielākais izaicinājums ir radīt uzņēmējiem sakārtotu darbības vidi. Jo tieši plaukstoša uzņēmejdarbība - uzņēmēji, kas rada darba vietas un maksā nodokļus- valstī var risināt jautājumus ka veselības aprūpe, izglītība, sociālā nevienlīdzība, arī militārais potenciāls un daudzus citus izaicinājumus, ar kuriem Latvijai ir jāsaskaras ikdienā," tā par lielāko izaicinājumu ceļā uz Latvijas simtgadi saka žurnālists Pauls Raudseps. Viņš komandā ar uzņēmēju Ernestu Štālu pirmdien, 3. novembrī, uzsāks Latvijas Radio jauno raidījumu ciklu "Ideju teniss".

Dr. Arnis Sauka ir Rīgas Ekonomikas augstskolas docents un Ilgtspejīga biznesa centra direktors. Ar izcilību ieguvis doktora grādu vadībzinībās Zīgenas Universitatē, Vācijā (2008), bijis viesdoktorants Londonas Universitātē, A.K. (2003-2004) un Jenčepingas Starptautiskajā biznesa skolā, Zviedrijā (2004-2005).

Kopš 14 gadu vecuma Arnis ir darbojies gan ka uzņēmējs, gan biznesa vadībā, t.sk. dibinājis uzņēmumu "Junior Achievement" programmas ietvaros vidusskolā (1994-1996), bijis vecākais konsultants PriceWaterhouse Coopers (2008), studiju un zinātņu prorektors Ventspils augstskolā (2011- 2013) kur dibināja un vadīja arī uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības centru.

Arņa publikācijas ir iekļautas vadošajos pasaules akadēmiskajos žurnālos, kā Inernational Small Business Journal un Journal of Comparative Economics, kā aŗī tikušas prezentētas svarīgākajās uzņēmējdarbības pētniecības konferencēs Eiropā un ASV.

Ernests Štāls - interaktīvā interneta un mobilo ierīču risinājumu speciālists; konkursa "International Young Interactive Entrepreneur award 2010" uzvarētājs, sociālo mediju ietekmes analītiķu firmas SIA "Soon" viens no dibinātajiem, vairāku citu uzņēmējdarbības un iniciatīvas projektu autors.

Saukas un Štāla "pretinieki" spēlē būs žurnālists Pauls Raudseps un pētnieks Mārtiņš Kaprāns.

No 3. līdz 7. novembrim no plkst. 9 tiešraidē Latvijas Radio 1 piedāvās raidījuma "Kā labāk dzīvot?" speciālizlaidumu "Ideju teniss" ar video tiešraidi portālā "Delfi", lsm.lv un m.lmt.lv. Kas tiks servēts? Idejas. Idejas Latvijas simtgadei. Spēlē katru dienu brīvprātīgi piedalīsies 4 cilvēki. Viņu uzdevums būs pāros apspēlēt vienam otra radošo lidojumu. Raidījums top sadarbībā ar LR Kultūras minsitriju, atbalsta Latvijas Valsts meži.

Raidījuma ieraksts:

Skaņas fails:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!