Miris leģendārais kanādiešu dziedātājs Leonards Koens, liecina paziņojums viņa "Facebook" lapā.

"Ar dziļām sērām mēs ziņojam, leģendārais dzejnieks, dziesmu autors un mākslinieks Leonards Koens aizgājis mūžībā. Mēs esam zaudējuši vienu no mūzikas cienītākajiem un ražīgākajiem vizionāriem," vēsta paziņojums.

Koena nāvi apstiprinājusi viņa oficiālā biogrāfe Silvija Simonsa. Plašāka informācija pagaidām netiek sniegta. Mākslinieka izvadīšana notiks Losandželosā.

Kanādā dzimušā dzejnieka, dziesmu autora un mūziķa dziļi personiskā daiļrade skār tādas tēmas kā mīlestība, ticība, nāve un ilgas, padarot viņu par kulta mākslinieku dažādu paaudžu klausītājiem.

Koena vispopulārākā dziesma “Hallelujah”, kas paša autora izpildījumā jau kļuvusi par 20. gadsimta mūzikas kanonu, ir arī piedzīvojusi simtiem citu mūziķu versijas un ir viena no visvairāk kaverversijas piedzīvojušajām dziesmām mūzikas vēsturē.

Leonrds Koens karjeru sāka kā literāts – līdz 30 gadu vecumam viņš Kanādā bija pazīstams kā dzejnieks un novelists, taču 60. gados, uzsākot skatuves gaitas, viņš iekaroja publiku gan ar savu allaž nevainojami eleganto tēlu, gan dziļo, piesmakušo vokālu, ar gadiem palika aizvien raupjāka un ekspresīvāka, joprojām saglabājot viegli erotisku maigumu.

BBC atgādina, ka 2008. gadā Koens tika iekļauts rokenrola slavas zālē. Pagājušajā mēnesī viņš izdeva savu 14. mūzikas albumu "You Want It Darker".

Starp viņa atpazīstamākajiem skaņdarbiem ir tādas dziesmas kā "Suzanne", "Hallelujah", "I'm Your Man" un "Dance Me To The End Of Love"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!