Foto: LETA

Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Lielās Mūzikas balvas 2013" (LMB) rīkotājiem aicināja piedalīties LMB publikas balsojumā. Tajā uzvarēja saksofonists Oskars Petrauskis.

Šogad nominanti tika izziņoti šādās kategorijās: Gada jaunais mākslinieks, Gada jaundarbs, Gada koncerts, Gada uzvedums, Par izcilu interpretāciju, Par izcilu sniegumu, Par izcilu darbu ansamblī, Par mūža ieguldījumu. Visu nominantu sarakstu iespējams apskatīt šeit.

Lielā mūzikas balva (LMB) ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā un šogad tā notiks 21. reizi. 1993. gadā Latvijas Kultūras ministrija, pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas, pieņēma lēmumu ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē godināt ar speciālu balvu.

Kopš 1996. gada LMB pasniegšanas ceremonija notiek Latvijas Nacionālajā operā, bet ceremonijas norisei Latvijas radio klausītāji un Latvijas televīzijas skatītāji seko tiešraidē.

LMB augsto prestižu gan sabiedrībā, gan mūziķu aprindās nodrošina respektablas žūrijas darbs, kuras dalībnieki visu gadu apmeklē koncertus un ik mēnesi satiekas sēdēs. Janvāra sākumā žūrija izvirza LMB iepriekšējā gada nominantus, par kuriem paziņo īpašā Kultūras ministrijas preses konferencē, un tikai pirms paša LMB pasniegšanas pasākuma notiek žūrijas balsojums par laureātiem. Žūrijas dalībniekus iespējams uzzināt šeit.

LMB pasākumu organizē Kultūras ministrija un VSIA "Latvijas Koncerti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!