No 28. maija kinoteātrī “Coca Cola Plaza” sāks demonstrēt Džeimsa Kamerona filmu “Titāniks: Dzelmes rēgs”, kas veidota ar augstākās kvalitātes 3D efektiem, DELFI ziņo “Acmefilm”.
Oskara balvas ieguvējs Džeims Kamerons dodas uz leģendārā kuģa “Titāniks” atdusas vietu Atlantijas okeānā. Kuģis cieta sadursmē ar aisbergu un nogrima pirms simts gadiem - katastrofā gāja bojā vairāk nekā 1500 cilvēku. Slavenais režisors un viņa komanda - pasaulē zinošākie vēstures un kuģniecības eksperti, nirēji, inženieri, kā arī ir viņa draugs aktieris Bils Pakstons, ir radījuši neaizmirstamu filmu par “Titāniku”.

Izmantojot jaunākās tehnoloģijas, kas izgatavotas īpaši šai ekspedīcijai, filmas veidotājiem bija iespējams aplūkot visu kuģa vraku ne tikai no ārpuses, bet arī kuģa interjeru un gūt neaizmirstamus iespaidus, aplūkojot leģendāro laineri tādu, kāds tas izskatās pēc 100 gadu atdusas okeāna dzelmē.

Visu paaudžu skatītājiem tiek piedāvāts vēl nebijis piedzīvojums, jo filma veidota, izmantojot modernākās 3D tehnoloģijas. Tā rezultātā, izmantojot īpašu ekrānu, projektoru un brilles skatītājiem, pirmo reizi visā kino vēsturē pasaulē pazīstamo IMAX 3D kinoteātru kvalitāte tiek piemērota arī klasiskajiem kinoteātriem. Skatītājiem Latvijā vēl nav bijusi tik unikāla iespēja baudīt IMAX kvalitātes 3D efektus, turklāt apvienojumā ar interesantu filmas sižetu, satriecošiem faktiem un piedzīvojumiem... Skatieties filmu ”Titāniks: dzelmes rēgs” kinoteātrī “Coca Cola Plaza”.

Noslēdzies konkurss par filmu ”Titāniks: dzelmes rēgs” Biļetes laimējuši:

Sergejs (tr...8@e... ); Valdis (smara...@r...); Edgars S. (tet...@n...); Maira D. (maira.d...@s...); Ināra (Inar...@o...).

DELFI sazināsies ar uzvarētājiem, kur un kā saņemamas balvas.

Pareizās atbildes:

1. Filmas režisors un producents Džeimss Kemerons, kurš režisējis vairākus kases grāvējus, piemēram, “Titāniks”(1997), “Terminators” (1984)”, “Svešie” (1986) un citus, arī iepriekš ir uzņēmis filmu, kuras darbība notiek zem ūdens. Tā ir :
“The Abyss”

2. “Titāniks: dzelmes rēgs” ir pirmā IMAX 3D filma, kas ar speciālu ekrānu, projektoru un brillēm skatītājiem tiek piemērota izrādīšanai klasiskajos kinoteātros. Tas palielina cilvēku skaitu, kuriem iespējams izjust vēl nebijušus 3D efektus. Cik valstīs atrodas IMAX 3D speciālie kinoteātri?
30

Filmas uzņemšanas procesā tika izmantota revolucionāra tehnika, lai varētu filmēt “Titānika” vraku gan no ārpuses, gan iekšienē, kā arī lai izveidotu filmu 3D formātā. Filmas uzņemšanā tika izmantoti divi nelieli roboti, kas ar tālvadības palīdzību spēja iekļūt dziļi “Titānikā”. Kā filmas veidotāji nosauca šos robotus?
Jake un Elwood

4. Kādā no Latvijas kaimiņvalstīm šī filma ar lieliskiem panākumiem ir rādīta vairākus mēnešus, sākot ar 2003. gada 17. septembri. Kurā?
Lietuvā

5. Aktieris Bils Paksons, kurš ir režisora Džeimsa Kamerona draugs un filmējies arī filmā “Titāniks: dzelmes rēgs”, kopš 1975. gada ir piedalījies 61 filmā. Kurā no tām viņš ir izpildījis Džerija Lamberta (Jerry Lambert) lomu?
Predator 2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!