Sestdien Losandželosā tika piešķirtas balvas "Zelta avene" par Holivudas sliktākajām filmām un aktieriem, un zinātniskās fantastikas vesterns "Mežonīgie, mežonīgie rietumi" ("Wild Wild West") saņēma piecas "Zelta avenes".
Filma "Mežonīgie, mežonīgie rietumi" , kuras režisors ir Barijs Sonenfelds, ieguva balvu nominācijās par sliktāko filmu, režisoru, režiju un dziesmu.

Filma "Star Wars. Episode One - The Phantom Menace" 1999.gadā saņēma vislielāko skaitu nomināciju balvām "Zelta avene" - astoņas nominācijas.

Avenes, pēc tradīcijas, pasniedz dienu pirms Amerikas kinoakadēmijas "Oskara" balvu pasniegšanas, un Holivudas aktieri, režisori un producenti par "aveņu" piešķiršanu sev uzzina pavisam nelabprāt.

Aktrisei Denīzei Ričardsai piešķīra aveni par sliktāko otrā plāna aktrisi piedzīvojumu filmā par Džeimsu Bondu "Ar pasauli nepietiek" ("The World Is Not Enough").

Par sliktāko otrā plāna aktieri tika atzīts datorā radītais filmas "Star Wars" varonis Džardžars Binkss.

Par neveiksmīgāko galvenās lomas aktrisi tika atzīta Hezera Donahjū filmā "The Blair Witch Project".

"Aveni" kā sliktākajam galvenās lomas aktierim piešķīra komiķim Adamam Sandleram par galveno lomu filmā "Big Daddy".

Šogad pēc parastajām nominācijas kategorijām "Zelta avenes" balvu fonds aptaujāja 450 tā locekļus par to, kuri, pēc viņu domām, ir šī gadsimta sliktākie aktieri un filmas.

Par 20.gadsimta sliktāko aktieri tika atzīts Silvestrs Stallone, kurš ieguvis 24 nominācijas.

Madonna ieguva gadsimta sliktākās aktrises titulu, un 1995.gada filma "Showgirls" tika atzīta par sliktāko filmu.

Neviens no balvu saņēmējiem uz balvu pasniegšanas ceremoniju neieradās.

"Zelta avenes" balva ir zeltaina avene, kas atrodas uz izkropļota filmas ruļļa. Balvas vērtība ir apmēram četri dolāri un 27 centi (2,51 lats).

"Zelta avenes" tiek piešķirtas kopš 1980.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!