Foto: Publicitātes foto
Turpinot svinēt leģendārā pianista Svjatoslava Rihtera simtsgadi, Latvijas Mūzikas akadēmijā 21.novembrī plkst.19 notiks koncerts "Divas klavieres", kurā uzstāsies pianisti ar starptautisku reputāciju Aļona Černi no Šveices un latviešu pianists Artūrs Cingujevs. Koncertā tiks atskaņoti Volfganga Amadeja Mocarta un Johannesa Brāmsa skaņdarbi divām klavierēm, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji "Impresario Baltica".

Aļona Černi (1960) – ukraiņu izcelsmes pianiste, kura ilgu laiku dzīvo Šveicē un aktīvi koncertē ASV, Lielbritānijā, Izraēlā, Vācijā, Itālijā, Austrijā, Japānā; ieraksta solo kā arī kamermūzikas albumus "Sony Classical" ar klarnetistu Fabio di Kazolu, vijolnieku Iļju Grūbertu un citiem.

Pianistes neordināro personību, cīņassparu un mūzikas mīlestību, kā arī rūpes par nabadzīgiem bērniem varam skatīt režisora Kristiana Labharta dokumentālajā filmā „Appassionata”, kas ieguvusi Cīrihes kinofestivāla publikas simpātijas balvu.

Artūrs Cingujevs (1985) – pianists, kurš nojauca dzelzs priekškaru pēc vairāk nekā divdesmit gadu pārtraukuma un kļuva par pirmo latviešu studentu P. Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijā, pabeidzot to ar zelta medaļu pie leģendārās profesores Eliso Virsaladzes.

Studijas turpinājis Bernes Mākslu augstskolā Šveicē. Uzstājies prestižās koncertzālēs, piedalījies koncertos un festivālos Baltijas valstīs, Vācijā, Francijā, Polijā, Zviedrijā, Holandē, Čehijā, Slovākijā, Šveicē un Krievijā. Paralēli koncertdarbībai nodarbojas ar kultūras un izglītības pasākumu organizēšanu.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!