Ziemassvētku priekšvakarā mūziķis un komponists Aigars Grāvers sūta sveicienus visiem saviem klausītājiem un dāvina jaunu, šajos svētkos tapušu Ziemassvētku kompozīciju ar populārā dzejnieka Leonīda Breikša vārdiem 'Krīt sniegs'.

Aigars Grāvers 'Krīt sniegs'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Aigars-Gravers_KRITSNIEGS.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Dziesma ir īpašs veltījums mūziķa māmiņai Janīnai Grāverei – sirmā kundze joprojām strādā Valmieras Valsts ģimnāzijā; viņa ir valsts mērogā atzīta, bērnu un jauniešu cienīta un iemīļota ķīmijas skolotāja, bet no darba brīvajā laikā – mīļi gaidīta viešņa meitas Gijas, dēla Aigara, kā arī mazbērnu Lauras, Gata, Jāņa, Adriana un Alberta un mazmazmeitiņas Patrīcijas ģimenēs.

"Es vēlētos no sirds teikt paldies mammai par to, ka viņa man dāvājusi ne tikai iespēju dzīvot šo skaisto mūžu, bet arī brīnišķīgu un piepildītu bērnību," veltījuma kontekstā sveicienus mātei sūta Aigars Grāvers. "Tas, KAS un KĀ ar mani noticis pirmajos dzīves gados noteikti iespaidojis to, KĀDS es esmu šodien un kādās krāsās redzu pasauli. Bērnība ir īpašs, trausls un ārkārtīgi īss mūsu dzīves nogrieznis, kurā jāpagūst tik daudz! Rakstīt un lasīt mācīšanās un labu uzvedības manieru savlaicīga apgūšana ne vienmēr ir tas, kas turpmākajā dzīvē būs mūsu stiprākais balsts. Manuprāt, bērnībā svarīgi ir iepazīt brīnumus, redzēt, ka tie ir mums visapkārt un tā dziļi un patiesi BRĪNĪTIES. Pamanīt neiespējamo un neticamo katrā niekā un parādībā – cilvēkos, kurus mīlam un mantās, ar kurām spēlējamies. Ja mazumdienās nenoticēsim pasaules, personību, parādību unikālumam un neizskaidrojamībai – turpmākie daudz-desmit dzīves gadi ar savu neizbēgamon pasaulīgo racionālismu mūs sabradās, padarot par nīgriem mietpilsoņiem bez sapņa un vēlēšanās, bez gaismas sirdī un skatienā."

Tāds ir arī Aigara Grāvera vēlējums svētkos visiem klausītājiem – neaizmirst spēju brīnīties – jo tik tiešām ne viss ir izskaidrojams! Piemēram – kā tas iespējams, ka no augstām, augstām debesīm krīt balts sniegs? Kas to lai zina...

Dziesma 'Krīt sniegs' tapusi pēc Dailes teātra vadības aicinājuma pirmatskaņojumam Ziemassvētku koncertos, kas skatāms Dailes teātra lielajā zālē vēl 25. decembrī plkst. 18.00, 19. un 26. decembrī plkst. 15.00, kā arī 21., 22., 23., 28., 29. un 30. decembrī plkst. 19.00. Koncerta Pirmajā daļā iekļautas latviešu saulgriežu dziesmas un garīgās tautasdziesmas, savukārt otrajā daļā skan dziesmas, ko rakstījuši komponisti, kuri sadarbojušies ar Dailes teātri – Raimonds Pauls, Juris Karlsons, Arturs Maskats, Raimonds Tiguls, Kārlis Lācis, Juris Kaukulis un Kaspars Tobis, Aigars Grāvers, Valts Pūce, Jānis Lūsēns, Imants Kalniņš, Uldis Stabulnieks, Mārtiņš Brauns, Zigmars Liepiņš un Juris Vaivods, tostarp – vairāki pirmatskaņojumi.

Singlu 'Krīt sniegs' būs iespējams lejuplādēt portālos platforma.lv un doremi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!