Foto: F64
2014. gadā, pēc vairāku gadu pārtraukuma, Ogres estrādē atkal sāka rosīties dzīvība. Arī šogad tur gaidāmi vairāki pasākumi, tuvākais no tiem gaidāms 13. jūnijā - "Baltic Summer Radio Dance Festival". Šim notikumam par godu "Delfi Kultūra" piedāvā atskatīties uz grupām, kas kādreiz estrādē pulcējušas ļaužu pūļus.

Ogres estrāde celta sešdesmitajos gados, bet vislielāko popularitāti tai atnesa 1985. gads, kad pēc grupas "Pērkons" koncerta jaunieši satrakojās un izdemolēja divus pasažieru vilciena vagonus.

Kopš tā laika Ogres estrādē uzstājušies neskaitāmi mūziķi un mākslinieki gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Nereti šo viesu vidū ir bijuši izpildītāji, kuru ziedu laiki jau aiz muguras.

'Nazareth'

Foto: Kadrs no video

Skotu hārdroka grupa "Nazareth" ir dibināta 1968. gadā, bet savus slavas laikus piedzīvojusi septiņdesmito gadu vidū. Grupa iekarojusi arī daudzu latviešu klausītāju sirdis - Latvijā tā viesojusies veseles četras reizes un divas no tām - 2006. un 2007. gadā - tieši Ogres estrādē.

Tiesa gan, nevienā no šiem koncertiem grupa nav uzstājusies tās oriģinālajā sastāvā. Daļa no sākotnējiem dalībniekiem jau ir miruši, bet par spīti tam grupa joprojām turpina koncertēt - tās sastāvs ir mainījies 11 reizes.

'Londonbeat'

Foto: Kadrs no video

2006. gads Ogres estrādē bija īpaši ražīgs - tur notika gandrīz 20 koncerti. Viens no ievērojamākajiem bija britu un amerikāņu veidotā disko deju grupa "Londonbeat" - deviņdesmito gadu siržu lauzēji.

Lai arī trīs grupas hiti iekaroja popularitāti, neviens no tās sešiem albumiem īstu atzinību tā arī neieguva. Grupa gan joprojām ir aktīva - kas zina, iespējams, tā vēl kādu reizi parādīsies uz Ogres estrādes skatuves.

'Smokie'

Foto: Reuters/Scanpix

Britu rokgrupa "Smokie" latviešu publikai joprojām ir mīļa - 19. jūnijā tā uzstāsies Dzintaru koncertzālē, svinot savu 40. jubileju.

1991. gadā "Smokie" Rīgas Sporta pilī sniedza pat trīs koncertus pēc kārtas - 5., 6., un 7. maijā, bet Ogres estrādē tā uzstājusies divreiz - 2006. un 2007. gadā.

Grupa ir dibināta 1974. gadā un, protams, arī piedzīvojusi vairākas sastāva maiņas - kopsummā septiņas.

'Scooter'

Foto: Kadrs no video

Vācu deju mūzikas apvienība "Scooter", kas dibināta 1993. gadā, Latvijā uzstājusies trīs reizes - 2008. gadā arī Ogres estrādē.

"Scooter" izdevuši veselus 17 albumus un pārdevuši vairāk kā 30 miljonus to kopiju. Grupa joprojām ir aktīva un laiku pa laikam izdod kādu albumu.

Gandrīz 'Bad Boys Blue'

Foto: Publicitātes attēli

Grupa "Bad Boys Blue" radās 1984. gadā Vācijā. Grupas producents Tonijs Hendriks vēlējās izveidot kādu alternatīvu tajos gados tik ļoti populārajai Vācu grupai "Modern Talking".

Pēc disko ēras norieta grupu piemeklēja dažādas pārmaiņas un tās sastāvs mainījies 15 reizes.

2005. gadā "Bad Boys Blue" pamatdalībnieku Endrjū Tomasa un Džona Makinernija ceļi šķīrās un katrs no viņiem izveidojis savu versiju par "Bad Boys Blue". Abas apvienības sevi pilntiesīgi var sevi tā dēvēt, jo netika izlemts, kurš "Bad Boys Blue" vārdu būtu pelnījis vairāk.

2006. gadā Ogres estrādē uzstājās Džona Makinernija versija. Biļetes cena bija trīs lati.

'East 17' vai 'E-17'?

Foto: Kadrs no video

Britu puišu grupa "East 17" deviņdesmitajos gados bija ārkārtīgi populāra. Jaucot kopā popmūziku un repu, bet neaizmirstot arī par sirdi plosošām balādēm, grupa iekaroja daudzu jo daudzu klausītāju sirdis.

2006. gadā "East 17" vārds rotāja arī Ogres estrādes afišas, taču "East 17" vietā uzstājās "E-17" - nepilnīgs veidojums no izjukušās grupas dalībniekiem.

Latviešu grupas

Foto: LETA

Protams, arī latviešu grupas nekad nav smādējušas Ogres estrādi. "Delfi" piedāvā nelielu video izlasi ar pašmāju izpildītājiem, kas uzstājušies uz Ogres estrādes skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!