Valsts SIA "Latvijas Koncerti" rīko Pētera Vaska jubilejas koncertu komponista dzimtajā pilsētā Aizputē šā gada 28. aprīlī Aizputes Svētā Jāņa baznīcā plkst. 18.00, kas ir koncertu/tiešraižu cikla "Četri gadalaiki četros novados" otrais koncerts – "Pavasaris. Kurzeme. Pētera Vaska dzimšanas diena", portālu "Delfi" informēja "Latvijas Koncerti" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.
Koncertā piedalīsies: Latvijas Radio koris (diriģents Sigvards KĻAVA), flautiste Ilze Urbāne, ērģelnieks Tālivaldis Deksnis.

Koncerts tiešraidē būs dzirdams Latvijas Radio 3 Klasika ēterā – koncertu/tiešraidi vadīs mūzikas žurnālists Orests Silabriedis.

Koncerta programma veidota sadarbībā ar komponistu. Koncerts sāksies ar Vaska ērģeļdarbu 'Viatore', kas ir tāda paša nosaukuma simfoniskā opusa pārlikums ērģelēm, un noslēgsies ar moteti 'Dona nobis pacem' ('Dodi mums mieru') korim un ērģelēm. Programmas a cappella sadaļai koris izvēlējies leģendārās Klusās dziesmas – maigas, viegli sāpīgas etīdes ar Knuta Skujenieka dzeju; dziesmas ar poļu dzejnieka Česlava Miloša tēlainajiem pantiem, kā arī dramatisko balādi 'Zīles ziņa'. Programmas lielā intriga – Pētera Vaska jaunības gadu dziesmas 'Lūgšana' pasaules pirmatskaņojums. Savukārt Ilze Urbāne piedalīsies komponista daiļrades svinēšanā, spēlējot putnu dziesmu zīmējumu 'Ainava ar putniem', kas ir kā japāņu gravīra Latvijas līdzenumu viļņos. Mūziku papildinās saruna ar komponistu un, iespējams, arī ar kādu aizputnieku.

Pētera Vaska (1946) dzimšanas dienu jau atzīmējis Rīgas Festivāla orķestris (koncerts operā 31. martā), orķestris Rīgas Kamermūziķi (koncerts Mazajā Ģildē 13. aprīlī) un koris Kamēr… (koncerts Rīgas Domā 21. aprīlī), kā arī citi mūziķi un kolektīvi.

Iepriekšējais Latvijas Radio kora koncertcikla "Četri gadalaiki četros novados" pasākums notika februāra beigās Cēsīs un bija veltīts Friča Bārdas dzejai un mīlestībai. Nākamie koncerti iecerēti Bauskā (Zemgales vasara ar programmu "Mūzika un stils") un Rēzeknē (Latgales rudens – Jāņa Ivanova 100. dzimšanas diena).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!