Fotostudijas "Imagine" telpās (Andrejostas iela 4a) Andrejsalā 7.oktobrī 20:00 notiks akadēmiskās mūzikas koncerts - multimediāls priekšnesums "Tagad vienmēr snieg...", portālam "Delfi" pavēstīja koncerta organizatori.
Koncerta muzikālo atmosfēru radīs jauniešu orķestris "Simfoniete Concertante", profesionāla vokālā vienība - kamerkoris "Electi", pianists Aldis Liepiņš un pie koncerta diriģenta pults - Ainārs Rubiķis. Savukārt par telpas vizuāli māksliniecisko atmosfēru rūpēsies Rēzija Kalniņa.

Ideja par koncerta organizēšanu netradicionālā vidē dzima diriģentam Aināram Rubiķim kādā ārzemju mūzikas festivāla apmeklējuma laikā, kad gaidītās koncertzāles vietā skatam pavērās alumīnija karburatoru rūpnīcas industriālās telpas.

"Rūpnīcas noliktavu un cehu sienās akadēmiskā mūzika pēkšņi ieguva papildus dimensiju, parādot to kā laicīgā nopietnā mūzika pārsteidzoši ērti jūtas šādā tai tik neierastā, bet mūsu laikam tik raksturīgā vidē starp iekārtām un konveijeriem, datoriem un robotiem," norāda A. Rubiķis.

Atskaņošanai koncertā ir izvēlēti Lesias Vasilyevnas Dychko, Arvo Pērta un Sofijas Gubaiduļinas skaņdarbi. Kā pirmais koncerta priekšnesums būs 1993.gadā sarakstītais skaņdarbs kamerkorim un kameransamblim Sofijas Gubaiduļinas eposs ar Genādija Aigi dzeju "Jetzt immer Schnee", kura iespaidā ir izvēlēts šī koncerta nosaukums "Tagad vienmēr snieg...". Lai radītu visaptverošu un neparastu skanējumu, māksliniekiem ir īpašs izvietojums telpā.  Noskaņu turpinās Lesias Vasilyevnas Dychko garīga satura epos "Sviatyj Bozhe".

Savukārt koncertu noslēgs Arvo Pērta opuss klavierēm ar orķestri "Lamentate" no vēlīnā daiļrades perioda, ko autors ir sarakstījis mākslinieka Eniša Kapūras grandiozās skulptūras-instalācijas iespaidā. Skaņdarba nosaukums tulkojams kā 'žēlabas', bet kā atzīmē pats autors, tās nav žēlabas par aizgājušiem cilvēkiem, bet par dzīvajiem, kuri eksistē mūsu laikā un telpā. Visi izvēlētie koncerta skaņdarbi būs to pirmatskaņojumi Latvijas koncertdzīvē.

"Mūsu mērķis ir veidot koncertus, kur izgaismojas būtiskākais mūzikas izpildījumā un tās klausīšanās procesā, - darbs un tā izpildījums kā primārā vērtība klausītājiem un izpildītājiem. Mēs vēlamies ne tikai rast iespēju radoši izpausties studējošajiem mūziķiem un profesionāļiem, bet arī atrast jaunas koncertiem neierastas vides, kuru turpmākā ekspluatēšana kalpotu kā jauna koncertzāle," norāda A. Rubiķis.

Biļetes uz koncertu var iegādāties www.bilesuserviss.lv un "Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās.

$bslink="http://shop.piletilevi.ee/cgi-bin/wspd_cgi.sh/WService=plevi/proc/inter_step3.p?lang=LAT&show=10308&key=&liik=koik&intsp=131#plvsiin"; include("/www/htdocs/whatson/includes/bs.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!