Foto: Publicitātes foto
Ar jaunu albumu "Permanent Issues" pēc ilgāka pārtraukuma apritē atgriezusies pašmāju rokgrupa "Backflow". Albuma ieraksts sākts 2010. gadā, taču pabeigts tas tikai tagad.

Līdz ar paziņojumu par albuma izdošanu, grupa laidusi klajā arī pirmo singlu "Broken".

Pēc grupas "Backflow" pirmā albuma "Love&Peace" iznākšanas 2008. gadā sekoja divu gadu aktīva koncertdarbība, tad grupa atkal gāja studijā ar mērķi ierakstīt pamatidejas nākamam albumam.

Darbu pie albuma "Backflow" turpināja savā privātajā studijā, bet diemžēl dažādu apstākļu un sakritību rezultātā tas netika pabeigts un ieraksta process pilnībā tika pārtraukts 2011. gada beigās.

Pēc četru gadu pārtraukuma grupa "Backflow" vairs aktīvi nesniedz koncertus, eksistējot tikai virtuāli, tādējādi iegūstot pasīvu statusu. Tomēr darbs pie albuma tika atjaunots 2015. gada vidū producenta Jāņa Kalniņa ( "Fact") un grupas solista Jāņa Granta paspārnē.

"Sākotnēji nebija doma pieķerties un strādāt pie šīs plates, jo mums pašiem šobrīd ir cits kopīgs projekts (J.Grants & J.Kalniņš), pie kā aktīvi strādājam. Tomēr, kādu dienu mēs ar Jāni (Kalniņu) uztaisījām demo miksus, noklausījāmies un nospriedām, ka jānopūš putekļi no lentes un materiāls ir jāpabeidz, jo potenciāli šīs varētu būt lielisks gala albums! Gan pašmāju roka cienītājiem, gan angļu mēlē runājošiem citur pasaulē," stāsta Jānis Grants.

Tā ierakstītas vokālas partijas, dziesmu aranžējumi, iztrūkstošas ģitāras un perkusijas un rezultātā tapis jauns albums – "Permanent Issues".

Albuma straumēšana ir pieejama visos vadošajos interneta mūzikas veikalos: Deezer, Spotify, iTunes, Amazon, GooglePlay, Tidal utt..

Pēc neilga laika sekos albuma izdošana arī CD formātā. Vairāk informācijas par albumu un tā iegādi var atrast vietnē backflow.bandcamp.com.

Albumu viedojuši: "Backflow" dalībnieki Jānis Grants, Raivis Rubenis, Ernests Lībietis, Ēriks Lizbovskis, akaņu inženieri Kristaps Derums un Ģirts "Lomiks" Laumanis. Producenti Jānis Kalniņš un Jānis Grants. Noformējums – Zigmunds Lapsa.

Foto: Publicitātes attēls

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!