Maija sākuma pēc ilgāka pārtraukuma jaunu dziesmu klajā laidusi 90. gados populārā latviešu grupa "HMP?" jeb "How Much Peronalities?"

HMP? 'Colombo'

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/HMP_Colombo.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

'Colombo' ir pirmais singls no gaidāmā dziesmu apkopojuma, kura darba nosaukums ir "Bunt Iran". Apkopojumā iekļautie skaņdarbi ir sarakstīti pēdējā gada laikā, lai gan klusēšanas perioda ir sarakstīts liels daudzums melodiju un dziesmu, taču šim brīdim atbilstošas ir tieši šīs 10.

Grupas atgriešanās saistīta ar vēlmi spēlēt mūziku savam priekam un dalīties ar to ar citiem. Apkopojumā būs dzirdamas dziesmas, kuru teksti atspoguļo pēdējo 10 gadu laikā pārdzīvoto, piedzīvoto un skar dziļi personiskas lietas, bez mērķa "kādam ko ieārstēt vai aicināt uz revolūciju".

"'Bunt Iran' cauri vijas daudz austrumu motīvu. Viena dziesma ir konkrēti par bumbu lidmašīnā un jau iepriekš saņemtu piedošanu. Arābi nāk mūs ieņemt. Musulmaņi pārņem balto pasauli – Vācija ir lielākā musulmaņu valsts ārpus arābu teritorijām. Cenšos iepazīt arābu kultūru – gribu zināt savu enemy. Es baidos no TĀ un pat nevaru nosaukt TO vārdā. TAS skatās ar melnām austrumu sievietes acīm, kurās nav tverama neviena emocija, TAM ir austrumu saldumu smarža, melnas… nezinu kā pareizi viņas sauc, austumnieku drēbes, un TAS nepazīst bailes. Viņš ir daudzdvēselisks, viņš ir daudzu kopums vienā un neuzvarams," gaidāmā albuma koncepciju izklāsta solists un līderis Aldis Kaņepe.

Šobrīd grupā ir divi dalībnieki - Jānis Māriņš aka Māris un Aldis Kaņepe aka Galds. Abi ir multiinstrumentālisti un dziesmas sarakstītas kopīgi.Pārējie ierakstā dalību ņēmušie ir Elmārs Orols un DJ Specialist. Ieraksti veikti "v'esais studio" Olainē un miksētrs "Black Muzz London".

Ka stāsta grupas dalībnieki, šobrīd uzfilmēts arī jaunās dziesmas video, kas drīzumā būs skatāms LMK.

"Deviņdesmito gadu vidū četri latviešu puiši jeb grupa 'HMP?' spēlēja smagā roka un repa sakausējumu, iedvesmojoties no amerikāņiem 'Rage Against The Machine' un skandināviem 'Clawfinger', vēl neapzinoties, ka šāda mūzika pēc vairākiem gadiem pasaulē tiks padarīta par miljonus pelnošu superproduktu un iegūs stila nosaukumu nu metal. Spēlējot koncertus gan Latvijā, gan ārzemēs, 'HMP?' sasniedza augstu līmeni kā koncertgrupa, bet vienīgo izdoto albuma 'Blue' viņi tā arī neatzīst par izdevušos, jo Latvijā neviens skaņu režisors tolaik neesot spējis šādu mūziku pienācīgi ierakstīt. Tāpēc grupā sākās nesaskaņas un tā pajuka, lai dalībnieki nodotos katrs saviem darbiem. Notika mēģinājums grupu atjaunot uz vienu no 'Trincstock' festivālim, kura rīkotāju vidū bija 'HMP?' ģitārists Uģis Jansons jeb Jensens, bet šīs ieceres realizācijas mūžs bija viens vienīgs koncerts," par "HMP?" raksta mūzikas žurnalists Uldis Rudaks.

Dziesma 'Colombo' no pagajušās nedēļas skan radio "Naba" ēterā, kā arī iekļauta radiostacijas latviešu mūzikas Top 10 jaunumu piedāvājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!