Foto: AP/Scanpix

Ar nelielu misēkli – fana mestu ziedu pušķi tiešā trāpījumā pa galvu un vētrainām ovācijām izskanējusi latviešu soprāna Kristīnes Opolais debija prestižajā Ņujorkas Metropolitēna operā, kur dziedātāja 11. janvārī uz skatuves kāpa Džakomo Pučini operas "Bezdelīga" ("La Rondine") iestudējumā.

Latviešu dziedātājas talantu novērtējuši ne tikai skatītāji, pozitīvas atsauksmes saņemtas arī no kritiķiem.

"Opolais attaisnojusi uz sevi liktās cerības. Brīnišķīga sieviete un talantīga aktrise. Viņas pulsējoši bagātīgā samtainā balss nezaudē asumu nevienā izdziedātajā frāzē, pat tajās, kurās viņa koķetē. Ir vajadzīga drosme, lai Met operā debitētu lomā, kura iepriekš nekad nav dziedāta. Viņa nav baidījusies eksperimentēt un novirzīties no Pučini stingrā Magdas tēla traktējuma," tā par Kristīnes Opolais uzstāšanos "New York Times" recenzents Antonijs Tomasini, piebilstot, ka Metropolitēna operai esot lieli turpāko sezonu plāni saistībā ar latviešu dziedātāju.

Tāpat recenzents piezīmējis, ka novērtē Kristīnes Opolais spēju ar paceltu galvu iziet arī no slidenām situācijām. Kad izrādes noslēgumā uz skatuves ticis mests baltu ziedu pušķis, dziedātāja noliekusies, lai to paceltu, bet tikmēr jau nākamā opermīļu mestā ziedu buķete trāpījusi viņai pa galvu. "Viņa tikai pasmaidīja, pamāja un turpināja paklanīties apmeklētājiem," sajūsmā ir Tomasini.

"Viņas balss ir krāsu un toņu pilna, viņas skatuves manieres ir šarmantas. Ja iepriekšējā lomas izpildītāja Andžela Georgiu bija dīva, tad Opolais vairāk ir kā kaimiņu meitene," tā par dziedātāja sniegumu raksta avīze "The Republic".

"Bezdelīga" ir viena no vismazāk zināmajām Džakomo Pučīnī operām. Iestudējums, kurā dzied Opolais, Ņujorkā tapis 2008. gadā. Tā režisors ir Nikolā Žoels. Iepriekš šis darbs Meropolitēna operā iestudēts vien 1936. gadā. Šī gada janvārī plānotas piecas operas "Bezdelīga" izrādes, ar Kristīni Opolais galvenajā lomā. Izrādes diriģēs Jons Marins, dziedātājas partneris Rudžēro tēlā ir itāļu liriskais tenors Džuzepe Filianoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!