Foto: Publicitātes foto
17. jūnijā pulksten 20.00 jaunajā Zirgu ielas koncertzālē Latvijas Nacionālās operas baritons Armands Siliņš ar domubiedriem aicina uz urbāni romantiskas mūzikas koncertu, portālu "Delfi" informē koncerta organizatori.

Koncertā piedalīsies kvartets "Undertango" (Mārtiņš Zilberts, Indulis Cintiņš, Evita Dūra, Viktors Veļičko), Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs un ģitārists Kaspars Zemītis.

Programmā latviešu kamermūzika, klasiķu E.Dārziņa, Alfr.Kalniņa, mūsdienu komponistu A. Maskata, R. Kalsona un I. Zemzara darbi, kā arī mazliet mazāk klasiskas dziesmas mūziķu interpretācijā no grupu "Gaujarts", "Suņa stunda" un "DoDo" repertuāra. To visu papildinās Gundara Grasberga, dziesmu tekstu autoru daiļrades iedvesmotas, runātas intermēdijas - dziesmu pieteikumi.

Programma balansē uz smalkas robežas starp akadēmisko un esterādes kamermūzikas, teātra mūzikas žanru. Gundara Grasberga lasītie dzejoļi - intermēdijas paspilgtina Wunderzeļļa tēlu. "Katrs no mums, izpildītājiem, ir daļa no Wunderzeļļa, gan Gundars, gan katrs no Undertango, gan Kaspars. Varbūt tāpēc arī šī programma mums nākusi tik organiski un viegli, ka katrā no mums viņš dzīvo. Ļoti ceru,ka Zirgu ielas koncertzāle palīdzēs mums šo tēlu padarīt vēl mazliet "greizāku", nereāli reālu," saka Armands Siliņš.

Zirgu ielas koncerta zāle (Valsts Akadēmiskā korā "Latvija" mītne) atrodas Kaļķu ielā 11a, ieeja no Zirgu ielas. Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" pēc vairāku gadu pārtraukuma vēris vēsturiskās zāles durvis plašākai publikai. 15. jūnijā Zirgu ielas koncertzālē norisināsies Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora "Sōla" koncerts "Cits vasaras vakars".

Koncertu ierakstīs un translēs Latvijas Radio 3. programma "Klasika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!