Bērnu mūzikas projekts "Brīnumskapis" laidis klajā jaunu albumu "Zilā mēle" un uzsāk koncertturneju "Brīnumskapja Dziesmu bildes", apceļojot visas Latvijas lielākās koncertzāles un kultūras namus, portālu "Delfi" informē projekta pārstāvji.

"Zilā mēle" ir pēc skaita ceturtais projekta albums, kurā, kā raksta paši projekta pārstāvji, dzirdamas jaunas un "Brīnumskapim" līdz šim varbūt neraksturīgas skaņas, tādējādi atklājot pavisam jaunu skanējumu un sajūtu.

"Šajā albumā "Brīnumskapis" atgriežoties pie dabas, stāsta par mežu un tā iemītniekiem, viņu piedzīvojumiem un gaitām – vilciņu, kuru aicina sasildīties pie karstas tējas, par skudrām – vai viņas ir brīvas, par maijvabolēm – vai viņām ir sirds; par apodziņu un arī vardītēm, kuras dzied mīlas dziesmas savā dīķī. Protams, neiztiek arī bez noslēpumainajiem "Brīnumskapja" kambariem, kuros dzīvo "Durvju burvis" un kur glabājas pati galvenā slepenā formula – kāpēc mēle var būt zila?" stāsta projekta pārstāvji.

Albuma "Zilā Mēle" dziesmas ir sarakstījis "Brīnumskapja" komponists Aigars Voitišķis, Kaķītis Laķītis – Ingus Ulmanis, skolotājs Andris Sējāns un jauns, vēl nezināms "Brīnumskapja" slepenais dziesmu autors – Jānis Kurzemnieks.

Kā jau ierasts, daudzām dziesmām ir "Brīnumskapja" dzejnieka Pētera Brūvera dzejoļi, bet albumā "Zilā mēle" albumā izmantoti arī Ievas Samauskas, Evijas Gulbes, Ingus Ulmaņa, Edgara Šubrovska un Jāņa Šipkēvica teksti.

Jaunā albuma kompozīcijas ir iekļautas Ziemassvētku koncertu turnejas "Brīnumskapja Dziesmu bildes" programmā, kuras laikā kopā ar "Brīnumskapja" draugiem, bērnu vokālo ansambli "Knīpas un Knauķi", dziesmas uz skatuves tiek pārvērstas bildēs, piedāvājot jaunu koncertu šovu.

Koncerti notiks lielākajās Latvijas koncertzālēs un kultūras namos, bet Rīgā – Latvijas Dzelzceļa muzejā, 26. decembrī plkst. 12.00, 15.00, kā arī tiek izsludināts arī papildkoncerts plkst. 18.00.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un koncertu norises vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!