Ar visai lietainu laika prognozi un burvīgiem koncertiem klāt ir nedēļas nogale, turpmākajās rindkopās varat iepazīties ar portāla "Delfi" kultūras pasākumu izlasi šīm brīvdienām.
Ilgi gaidīts un aprunāts, piektdienas, 22. augusta vakarā "Arēnā Rīga" notiks īslandiešu grupas
"Sigur Ros"
koncerts, kuri kopā ar apmeklētājiem pirms koncerta iedegs gaismiņas, tādejādi simboliski vienojoties "Gaismas Tiltu" akcijā. Koncerta sākums 21:00.

"Sigur Ros" jau kopš koncerta izsludināšanas tiek dēvēts par mūzikas gardēžu pasākumu, taču ja jau reiz runājam kulinārijas kategorijās, tad ne mazāks gardēžu pasākums gaidāms arī 23. augustā Kongresu namā, kur uzstāsies leģendārais taustiņinstrumentālists "Emerson, Lake & Palmer" dibinātājs Kīts Emersons. Progresīvā roka klasiķis Rīgā ieradīsies ar savu pavadošo grupu "The Keith Emerson Band". Viņa oriģinālā koncertprogramma apvieno klasiskās, džeza un roka kompozīcijas, piedaloties mūziķiem, kas spēlē ģitāras un sitamos instrumentus.

Vieglā džeza klasika profesionālā pūtēju orķestra "Rīga"
izpildījumā skanēs piektdienas vakarā, Dzintaru koncertzālē. Koncertā būs dzirdamas melodijas no orķestra jaunā ierakstu albuma "Windsteram", kurā ierakstīta trīs pazīstamu amerikāņu komponistu - Džordža Geršvina, Džeimsa Bārnsa un Alfrēda Rīda mūzika. Koncerta sākums 19:00, tāpat der atcerēties, ka piektdien, 22. augustā līdz 16:00 biļetes iepriekšpārdošanā uz šo koncertu nopērkamas par puscenu.

Savu jauno mājvietu pasākumu norises vietā "Spīķeros" ar trīs dienu festivālu atklās "Dirty Deal Teatro". Tur šajā nedēļas nogalē 22. līdz 24. augustam norisināsies Starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls "Dirty Drama". Katru vakaru pēc izrādēm norisināsies arī muzikālas ballītes ar DJ un dažādu mūziķu, kā arī festivāla dalībnieku piedalīšanos.

Festivālā tiks rādītas sešas dažāda rakstura un formas izrādes, kuras vieno kopīgs vadmotīvs - dramaturģiskais materiāls tiek veidots mēģinājumu procesā vai pat pašas izrādes laikā. Precīzu festivāla izrāžu sarakstu meklējiet šeit.

Tāpat brīvdienu pastaigu maršrutā var iekļaut Strēlnieku ielu 5, kur četru dzīvokļu telpās no 21.augusta līdz 21.septembrim apskatāma nekomerciāla jauno mākslinieku figurālās glezniecības izstāde "Nesteidzies". Izstādē piedalīsies vairāk kā 20 mākslinieku, kuru darbos pārstāvēti tik dažādie formālie un ikonogrāfiskie glezniecības paņēmieni, kādos patlaban strādā Latvijas jaunie mākslinieki.

Brīvdienas skaisti noslēgt var svētdienas, 24. augusta vakarā ar barbekjū pašā galvaspilsētas centrā. LU Ekonomikas un Vadības fakultātes pagalmā (Aspazijas bulvārī 5) 20:00 sāksies grupas "S.I.L.S." albuma "Stāsti patiesi un izdomāti" prezentācijas pasākums. Piedalīsies arī grupas "Soundarcade" un "Tesa" ar akustisko programmu. Mājās palicēji koncertu varēs noklausīties radio NABA 93.1 Fm tiešraidē, raidījuma "Bitīt' matos" ietvaros.

Savukārt lietainai, laiskai brīvdienas pēcpusdienai labi varētu derēt arī kino apmeklējums. Tāpēc jāatgādina, ka kinoteātrī "CocaCola Plaza" šonedēļ sāk rādīt pasaulē daudz aprunāto un ienesīgo mūziklu "Mamma Mia"
ar vieglu, sirsnīgu un romantisku sižetu, ko caurvij populārās, līdzi dziedamās dziesmas no zviedru grupas "ABBA" repertuāra.

Tāpat turpinās 11. Starptautiskais Garīgās mūzikas festivāls , bet Liepājā pasākums ar īsti liepājniecisku nosaukumu - 'Rock`n`Roll visām paaudzēm'.

Runājot par rokenrolu - ikviens "Delfi" lasītājs aicināts nobalsot par savu favorītu starp rokmūzikas grupu konkursa "Roka Leģions" dalībniekiem. Konkursa fināls, kā arī Delfu lasītāju balsojuma paziņošana notiks 1. septembrī Dzintaru koncertzālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!