Nākamgad maijā Dailes teātrī plānotā Brodvejas mūziklu autora Stīvena Švarca koncertizrāde Latvijai varētu izmaksāt aptuveni 80 tūkstošus latu.
Dailes teātra mārketinga direktore Indra Rubene, pastāstīja, ka līdzekļus projektam plāno piešķirt Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds, savukārt Dailes teātris dos savu ieguldījumu ar telpu un tehnikas nodrošinājumu.

Lai nodrošinātu projekta neatgriezeniskumu, ceturtdien nodomu protokolu parakstīja kultūras ministre Helēna Demakova un ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija (Catherine Todd Bailey).

"Brodvejas mūzikli amerikāņu teātra tradīcijā ir visā pasaulē atpazīstams zīmols, kas asociējas ar izcili augstu vokālo, vizuālo un tehnisko līmeni," pēc nodoma protokols parakstīšanas sacīja Dailes teātra direktors Aivars Līnis, paskaidrojot, ka arī Latvijas teātris nākotnē cer ieviest tādu virzienu, kā profesionāli izpildīts mūzikls.

Dokuments paredz, ka Švarcs Latvijā ne tikai sniegs koncertizrādi, bet arī pasniegs meistarklases Latvijas dziedošajiem aktieriem.

Biļetes uz ievērojamā mākslinieka koncertizrādi varētu maksāt no 10 līdz 30 latiem, norādīja Rubene.

Stīvena Švarca ievērojamāko darbu skaitā muzikālā teātra jomā ir "Godspel" ("Burvju vārdi"), "Pippin" ("Pepiņš"), "Children of Eden" ("Ēdenes bērni") un "Wicked" ("Nelabais").

Uzveduma "Wicked" pirmizrāde notika Brodvejā 2003.gadā, tomēr visas izrādes Brodvejā joprojām ir izpārdotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!