Pēc ceturtdien notikušā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrā pusfināla ārvalstu masu mediji un Eirovīzijas kritiķi Latvijas pārstāvja Intara Busuļa priekšnesumu vērtējuši pretrunīgi, gan nosaucot ‘Probki’ par sliktāko Eirovīzijas dziesmu, gan atzīmējot, ka viņš ir pārāk labs Eirovīzijai.

„Latvija uz Eirovīziju atsūtīja smadzenes ārdošu dziesmu ‘Probka’, Intara Busuļa izpildījumā. Šai izvēlei neticēja pat Raimonds Pauls. Jau pirms konkursa, viņš brīdināja, ka šis priekšnesums varētu neiekļūt finālā, kur nu vēl uzvarēt...nu gluži kā nākotnē ieskatījies,” raksta izdevums „Komsomoļskaja Pravda”.

Savukārt izdevums „Novije Izvestija” vēl pirms konkursa raksta, ka „Busulim Eirovīzijā nekas nespīd – viņš ir klubu mākslinieks.” „Busulim, rīt (15. maijā) ir jāuzstājas Maskavas un Rīgas „Dinamo” līdzjutējiem, lūk, tur viņu sapratīs,” piebilst „Novije Izvestija”.

Atzinīgi Busuli pirms konkursa novērtēja Maskavas laikraksts „Kommersant”, rakstot, ka „Busulis ir pārāk labs priekš Eirovīzijas.” Pozitīvi novērtēts dziesmas savdabīgais ritms, teksts un dziesma nosaukta par emocionāli un muzikāli piesātinātu. Tomēr, kā raksta laikraksta mūzikas kritiķis Boriss Barabanovs, „trijās dziesmas minūtēs ieliktas pārāk daudz informācijas, lai Eirovīzijas skatītājs to varētu uztvert”.

Jau pirms konkursa ļoti kritiski Busuli vērtēja laikraksts „Guardian”, sakot kā „Probki” ir vissliktākā šī gada Eirovīzijas dziesma.

"Noskatieties šīs dziesmas video, kamēr to varat, jo, visticamāk, šī nesakarīgā un jocīgi neskanīgā dziesma sestdienas finālā neiekļūs," raksta autors. “Šis ir dzejnieka vārsmu cienīgs stāsts par vīru, kurš iestrēdzis starp "četrriteņu metāla kastēm" - sastrēgumā - un ierauga sievieti, kas lēkā pāri automašīnu jumtiem, un iemīlas viņā. Vismaz man šķiet, ka tā tas varētu būs domāts. Tam grūti izsekot - priekšnesums ir vājš pats par sevi. Turklāt, tā kā nav pat komēdijas elementu, kas to attaisnotu, šī ir sliktākā dziesma visā konkursā ("this is the worst song in the entire competition"), ar video, kura noslēguma kadros redzams Leonardo da Vinči Vitrūvija cilvēks, ” rakstīja „Guardian” izklaides sadaļas redaktors Pols Makaiss sadaļā „Eurovision: 2009's silliest entries”.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvis Intars Busulis 14. maijā Maskavā notikušajā Eirovīzijas dziesmu otrajā pusfinālā palika starp tiem māksliniekiem, kas finālam nekvalificējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!