Foto: Publicitātes attēli

Izskanējuši abi šī gada dabas izziņas un kultūras projekta „Dabas koncertzāle” koncerti, kuri notika Viļķenes pagasta Ungurkalnā un Ikšķiles novada Zilajos kalnos. Abus koncertus, kas visiem interesentiem bija bez maksas, apmeklējuši ap 10 000 skatītāju, portālu „Delfi” informēja pasākuma organizatori.

Pasākuma apmeklētāji vairāk nekā 15 darbnīcās varēja iepazīties ar šī gada galveno varoni – leduslaikmeta liecību osu un citām norisēm dabā, ar kurām tas cieši saistīts.

„Dabas koncertzāle ir vieta, kurā atklāt un iepazīt tās lietas, kurām ikdienā ejam garām un par kurām nemaz neaizdomājamies. Šis ir unikāls projekts, kurā zinātne padarīta par interesantu jomu ikvienam un apvienota ar mākslu, kas palīdz cilvēkam uztvert attiecīgo dabas „varoni” ar visām maņām un nostiprināt zināšanas par to”, pauž Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektore Sandra Bērziņa.

Muzikālo stāstu par osa rašanos izspēlēja mūziķi Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Kapars Tobis, Andris Sējāns, Anrijs Grinbergs, Jānis Fedotovs, Rūta un Valdis Muktupāveli. Video un gaismas performanci radīja režisors Roberts Rubīns, video mākslinieks Viktors Keino un gaismu režisors Oskars Timbars.

Šī gada pasākums Ogrē apmeklētājiem tika nodrošinātas bezmaksas apsargātas velonovietnes. Šo iespēju izmantoja ap 200 velobraucēju.

Kultūras projekts „Dabas koncertzāle” notika astoto gadu. Organizatori uzsver, ka pasākums bija iespējams pateicoties 40 brīvprātīgajiem no Dabas aizsardzības pārvaldes, Latvijas Universitātes ģeogrāfijas fakultātes studentiem un galvenajiem zinātniekiem Vitālijam Zelčam un Jurim Somam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!